Ethereum Nedir? Ether Nasıl Alınır?

Yatırım dünyasına yeni adım atacaksan “Ethereum EFT nedir”, “Ethereum ile Bitcoin farkları nelerdir?” gibi soruların yanıtını merak ediyor olabilirsin. Bu soruların yanıtlarını öğrenerek kripto dünyasında çok daha başarılı adımlar atabilirsin.

Blok zinciri teknolojisiyle çalışan yenilikçi bir platform olan Ethereum; finans, yazılım ve dijital varlık dünyasında oldukça yaygın bir şekilde kullanılır. Ethereum, Bitcoin’e benzer olarak merkeziyetsiz bir yapıya sahiptir ve aynı zamanda akıllı kontratlar ve merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) için de güçlü bir altyapı sunar. 

Yatırım dünyasına yeni adım atacaksan “Ethereum EFT nedir”, “Ethereum ile Bitcoin farkları nelerdir?” gibi soruların yanıtını merak ediyor olabilirsin. Bu soruların yanıtlarını öğrenerek kripto dünyasında çok daha başarılı adımlar atabilirsin. Bu rehbere göz atarak Ethereum’a dair detaylı bilgi edinebilir ve dilersen Ether satın alabilirsin.

Ethereum Ne Demek?

Ethereum, merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) ve akıllı kontratlar çalıştıran açık kaynaklı bir blok zinciri platformudur. Bu platformun yerel para birimi olan Ether (ETH), ağ üzerindeki işlemleri gerçekleştirmek ve akıllı kontratları çalıştırmak için kullanılır. Ethereum çıkış tarihi ise 2015’tir.

Ethereum platformunda, üçüncü taraflara ihtiyaç duymadan kodlama yapılabilir. Bu sayede akıllı kontratlar; finans, oyun, sanat, merkeziyetsiz finans gibi pek çok sektörde yenilikçi çözümler elde edebilirsin. 

Ethereum hangi ülkenin sorusunun yanıtı da merak edilen konulardandır ancak merkeziyetsiz bir platform olduğundan belli bir ülkeye ait değildir. Kurucusu Vitalik Buterin ise Rus-Kanadalı bir yazılımcıdır ve proje ilk olarak İsviçre merkezli bir vakıf tarafından desteklenmiştir. 

Ethereum ile Bitcoin Arasındaki Fark

Ethereum ile Bitcoin birbirine benzese de aslında farklı özelliklere sahiptir. Bu ikisi sık sık birbirine karıştırılır ancak amaç, blok süresi, arz sınırı, akıllı kontratlar, madencilik mekanizması, geliştirme desteği açısından farklıdırlar. Ethereum Bitcoin farkı temelde şöyle açıklanabilir:

  • Bitcoin, dijital para birimi olarak geliştirilmiştir ve değer saklama aracı olarak kullanılır. Ethereum ise merkeziyetsiz uygulamalar ve akıllı kontratlar çalıştırmak için bir platform sunar.

  • Bitcoin’de blok süresi ortalama 10 dakikadır; Ethereum’da ise bu süre yaklaşık 12-15 saniyedir.

  • Bitcoin’in maksimum arzı 21 milyon ile sınırlıdır. Ethereum arzı sınırlı mı sorusuna ise “hayır” şeklinde yanıt verilebilir.

  • Bitcoin’de Proof of Work (PoW) mekanizması kullanılır. Ethereum 2.0 yani Etherium Merge ile Proof of Stake (PoS) sistemine geçilmiştir; yani daha az enerji tüketimi sağlar.

  • Ethereum, kendi ekosistemi içinde merkeziyetsiz finans, NFT ve Web3 projesini barındırır. Bitcoin ise daha çok dijital altın olarak görülür.

Bitcoin ile Ethereum arasındaki bu farkları bilmen, yatırım yaparken daha bilinçli karar almanı sağlar.

Ethereum Nasıl Alınır?

Kripto para dünyasını keşfetmeye çalışıyorsan, “Ethereum nasıl alınır?” diye merak ediyor olabilirsin. Ethereum almak için Midas’ın kullanıcı dostu arayüzünü kullanabilirsin. Aşağıdaki adımları izleyerek oldukça basit bir şekilde Midas’tan Ether satın alabilirsin:

  • Öncelikle Midas Kripto uygulamasını indir ve birkaç dakika içinde kayıt işlemini tamamlayarak hesap oluştur.

  • Hesabını oluşturduktan sonra yatırım yapmak istediğin tutarı Midas Kripto hesabına aktar. Bu işlem için Midas Yatırım veya banka hesabını kullanabilirsin. 

  • Arama kısmına ETH yaz, “Al” butonuna tıkla ve satın almak istediğin tutarı gir. Son olarak işlem özetini kontrol ettikten sonra onayla. 

Bu adımları izleyerek Midas aracılığıyla Ether sahibi olman mümkün. Midas Kripto’da varlık alım satımı yaparken minimum işlem tutarına dikkat etmeyi unutmamalısın. Ethereum işlemi yapmak için para transferi yaparken masraf ödemezsin ve düşük komisyonlarla işlemlerini gerçekleştirebilirsin.

Ethereum ile Bağlantılı Coinler Hangileridir?

Ethereum ekosistemi içinde çalışan veya Ethereum ağıyla bağlantılı olan birçok kripto para birimi vardır. İşte Ethereum ile bağlantılı coinler:

Stablecoinler (ETH Ağı Üzerinde Çalışan Sabit Değerli Coinler)

  • USDT (Tether)

  • USDC (USD Coin)

  • DAI

DeFi (Merkeziyetsiz Finans) Tokenleri

  • UNI (Uniswap)

  • AAVE (Aave)

  • COMP (Compound)

Layer-2 Çözümleri ve Ölçeklendirme Projeleri

  • MATIC (Polygon)

  • LRC (Loopring)

  • OP (Optimism)

NFT ve Metaverse Tokenleri

  • SAND (The Sandbox)

  • MANA (Decentraland)

  • AXS (Axie Infinity)

Ethereum’un Kendi Tokenleri

  • ETH (Ether)

  • wETH (Wrapped Ether)

Ethereum’un Geleceği

Güncellemelerle birlikte düzenli olarak gelişmeye devam eden Ethereum, kripto dünyasında öncü bir blok zinciri platformudur. Bu yüzden ETH geleceği ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyebilirsin. Bu sayede Ethereum’da yapacağın işlemlere daha bilinçli karar verebilirsin. Ethereum cephesinde gelecekte uygulanması planlananönemli gelişmeler arasında Sharding teknolojisi ilk sırada yer alıyor. Sharding teknolojisi, ağın ölçeklenebilirliğini artırarak işlem hızlarını yükseltmeyi ve gas ücretlerini düşürmeyi amaçlıyor.

Polygon, Arbitrum ve Optimism gibi Katman 2 çözümleri, Ethereum’un işlem yükünü hafifleterek daha hızlı ve düşük maliyetli işlemler yapılmasını sağlıyor. Öte yandan büyük şirketler, Ethereum’a yatırım yapmaya devam ediyor. Tüm bunların yanı sıra regülasyon süreçleri Ethereum’un geleceğini şekillendirmede oldukça önemli. Ethereum Coin yorum ve gelecek beklentilerini yakından takip ederek yatırım yaparken olası riskleri azaltabilirsin. 

Şimdi Ether sahibi olmak için tek yapmak gereken Midas’a girmek ve ETH satın almak! Düşük komisyon oranları, güvenli altyapısı ve kolay kullanımı ile Midas, kripto yatırımlarında sana hızlı ve pratik bir deneyim sunuyor. Kripto dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak, en popüler coinleri izlemek ve pek çok ayrıcalıktan yararlanmak için Midas’ı takip etmeyi unutma!

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800