Türkiye’nin yeni seyir füzesi KEMANKEŞ tanıtıldı: İşte özellikleri...
Yerli ve milli akıllı seyir füzesi BAYRAKTAR KEMANKEŞ ilk kez TEKNOFEST'te tanıtıldı. Oldukça yoğun ilgi gören KEMANKEŞ’in özelliklerinden de bahsedildi. İşte yerli ve milli akıllı seyir füzesi KEMANKEŞ’in özellikleri…
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlBaykar tarafından üretilen KEMANKEŞ, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan TEKNOFEST etkinliğinde tanıtıldı. Teknofest’te yapılan tanıtımda KEMANKEŞ oldukça ilgi gördü.
KEMANKEŞ özellikleri
KEMANKEŞ belirtilen hedeflere kendisi taarruz edebiliyor. Normal şartlarda lazer güdümlü füzeler ile hedefleri vurabilmek için o hedefe yaklaşmak ve hedefi net olarak görmekgerekiyor. Fakat KEMANKEŞ kişinin müdahalesi olmadan kendi kendine hedefini buluyor ve gereken taarruzu yapıyor.
Ayrıca KEMANKEŞ, TB2'nin yanı sıra tüm insansız hava araçlarıyla entegre olabiliyor.
3 kilogram ağırlığa sahip füzenin,6 kilogramını harp başlığı oluşturuyor. İddialara göre KEMANKEŞ bu yıl içerisinde seri üretime geçecek.
Baykar Platform Mühendislik Takım Lideri Burak Özbek, tanıtımda şu açıklamalarda bulundu:
"KEMANKEŞ'in toplam ağırlığı 3 kilogram. 6 kilogram ağırlığında harp başlığımız var. Yani düşündüğümüz zaman aslında TB2'nin taşıdığı mühimmatlara benzer ağırlıkta bir harp başlığı ağırlığı var. Dolayısıyla tahrip etkisi onlara benzer olacaktır. Ek olarak üzerinde jet motoru olduğu için yani mini bir seyir füzesi gibi de düşünebiliriz. Bahsettiğim haberleşme menzili şu anda
0 kilometre, ileride 100 kilometreye gidecek ama kendi uçuş menzilini düşündüğümüz zaman 2
0 kilometre kadar gidebiliyor. Bir saate yakın havada kalabiliyor. Bütün irtifa, uçuş hızı, sıcaklık veya hedef bilgilerini, aynı zamanda kamera görüntüsünün tamamını TB2'ye aktarıyor ve TB2'nin yer kontrol istasyonuna iniyor. Bu bağlamda düşündüğümüz zaman TB2 ile zaten belli bir mesafeye gidiyorsunuz, ek olarak bir de KEMANKEŞ ile gittiğiniz zaman çok ciddi, 400 kilometrelere varan menzillerden bahsediyoruz."