Türkiye'de sosyal medya kullanım süresi ne kadar?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de sosyal medya kullanım süresini açıklayarak, önemli uyarılarda bulundu.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hep birlikte daha iyi bir internete" temasıyla düzenlenen "Güvenli İnternet Günü" etkinliğinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) bir konuşma gerçekleştirdi.
Uraloğlu, bilgiye erişimin sorunsuz olduğu bir dönemde, manipülasyon ve dezenformasyona karşı açık bir hale gelindiğini vurgulayarak, internetin son 25 yılda alışkanlıkları ve zorunlulukları değiştirdiğini belirtti. Mobil cihazların hayatımızdaki önemine değinen Uraloğlu, internetin kamunun 7 gün 24 saat kesintisiz erişim sağlayabildiği bir sistem haline gelerek hayatımıza değer kattığını ifade etti.
Uraloğlu, internetin artık sadece ihtiyaç anlarında kullanılan bir araç olmaktan çıkarak, günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini söyledi. Özellikle çocukları ve gençleri internet dünyasında yalnız bırakmamak gerektiğini belirten Uraloğlu, interneti güvenli bir şekilde kullanmanın herkesin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.
Günlük internet kullanım süresi ne kadar?
Günlük internet kullanım süresinin dünya genelinde 6 saat 40 dakika iken Türkiye'de yaklaşık 7 saat olduğunu dile getiren Uraloğlu, sosyal medya kullanım süresinin de Türkiye'de 2 saat 44 dakika olduğunu belirtti. Bu nedenle internetin ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, Bakanlık olarak Güvenli İnternet Günü'nü fırsat bilerek vatandaşları dijital dünyada güvende tutmanın yolları konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Uraloğlu, bilgi kirliliğinin dijital platformlardaki sorunlardan biri olduğunu belirterek, internetin ve sosyal medya platformlarının bilinçli kullanımının ve dijital okuryazarlık becerilerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, çocukları ve gençleri tehdit eden siber zorbalık, çevrim içi istismar ve oyun bağımlılığı gibi dijital risklere karşı önlemler aldıklarını ve bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını belirtti.