Tiktok’a şok dava! Dava sebebini duyunca haklıymış diyeceksiniz!
Tiktok’a Utah tüketici koruma heyeti tarafından şok bir dava açıldı. Davanın sebebi ise taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlUtah tüketici koruma heyeti, popüler sosyal medya uygulaması Tiktok’a dava açtı. Tiktok’un arkasındaki şirkete açılan davanın sebebi ise duyanların takdirini kazandı. İddiaya göre “Tiktok, çocukları yasalara aykırı bir şekilde bağımlılık yapıcı olarak yönlendiriyor. Üstelik bu durum çocuk sağlığına son derece tehlikeli.”
Utah tarafından yapılan bu başvuru, çocukların gerçekten Tiktok’tan etkilendiğini gösteriyor. Özellikle çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bırakan uygulama sorunsuz bir şekilde gezinmeye olanak tanıyor. Özellikle gençlerin uygulama içerisinde sonsuz bir döngü içerisinde gezinmesini sağlamak adına tasarlanan sistemden dolayı genç bireylerin bu durumdan olumsuz etkilendiğinin altı çiziliyor.
Başsavcı açıklama yaptı
Utah tüketici koruma heyeti aynı zamanda Tiktok’u vatandaşların önüne daha çok reklam koyabilmek için onları platformda daha fazla tutmaya ikna etmeye çalışmakla suçladı.
Bölge başsavcısı Sean D. Reyes ise söz konusu durum hakkında açıklama yaptı. “TikTok'un Utah ebeveynlerine yalan söylemesinden bıktım. Çocuklarımızın masumiyetlerini kaybetmelerinden, hatta hayatlarının sosyal medyanın karanlık tarafına bağımlı hale gelmesinden bıktım. TikTok yalnızca yasal riske maruz kalırsa değişecektir ve 'risk altında', kâr ve açgözlülük karşılığında gençlerimizi terk ettikleri yerdir. Acil ve yaygın tehditler hızlı ve cesur yanıtlar gerektirir. TikTok'a karşı zorlayıcı bir davamız var. Çocuklarımız mücadeleye değer” dedi.
Özellikle Utah tarafından yapılan yasalarda çocukların bir takım sosyal medya platformlarını kullanmalarının önüne geçilmeye çalışılıyor. Özellikle onların sosyal medyada çok fazla vakit geçirdiği göz önüne alınınca Utah onları tamamen korumayı hedefliyor. Söz konusu yasalardan yürürlükte olanlar olduğu gibi 2024 yılında yeni yasaların da yürürlüğe gireceği ifade ediliyor.