Steam, o ülkede yasaklandı!

Bir ülke Steam'ı yasaklama kararı aldı.

Güncelleme:

Oyun dünyası çalkantılı günler yaşarken, Steam için beklenmedik bir yasaklama kararı devreye alındı. Valve’ın dijital oyun mağazası geçtiğimiz hafta içerisinde Vietnam’da engellendi ve ülkedeki oyuncuların kütüphanelerine erişimi kesildi.

Steam’in yasaklama kararı için resmi bir neden belirtilmedi. Ancak ülkede çıkan raporlar, Vietnam’daki yerel oyun yayıncılarıyla yaşanan gerginliklerle bağlantılı olabileceğini ortaya koydu. Bir yerel yayıncının iddiasına göre Steam, hükümet yetkililerinden izin almadan Vietnam’da oyun yayınlıyor.

Bu durumun, oyun endüstrisindeki kuralların çiğnenmesine yol açtığı görünüyor. Steam’in kuralları çiğnemesinin, yerli yayıncılar için adaletsizlik yarattığı dile getirildi. Ayrıca kontrol edilmediği takdirde mağazanın yerel oyun pazarını tehdit edebileceği aktarıldı.

Oyuncular, hafta içerisinden bu yana forumlarda ve sosyal medyada yaşadıkları sorunları dile getiriyor. Sadece VPN ile kütüphanelerine erişebilen kullanıcılar, hükümetin oyun endüstrisine karışmaması gerektiğini düşünüyor. Yine de yasaklama kararının henüz açıklanmadığını belirtelim.

Anlaşma gerekiyor

Valve’ın ülkedeki seçenekleri araştırdığı dile getirildi. Ancak oyuncuların Steam kütüphanelerine yeniden erişebilmeleri için her iki tarafın da anlaşmaya varması gerekecek.

Steam ayrıca son zamanlarda iade politikasında yaptığı değişiklikle gündemde. Erken erişim programı kapsamında oyuncular, çıkış tarihinden önce saatlerce oynayıp ardından iade edebiliyordu. Valve, suistimali önlemek için iade politikasında değişiklikler yaptı. Artık erken erişim ve Advanced Access oyunları, yalnızca iki saatten fazla oynanmamışsa iade edilebilecek.
 
 
 
 
 

Etiketler Steam
Yorumlar
Kalan Karakter 800