Metaverse Nedir?

Metaverse çok geniş bir terim olmakla beraber genellikle insanların internet üzerinden erişebilecekleri, paylaşılan sanal dünya ortamlarını ifade eder.

Metaverse çok geniş bir terim olmakla beraber genellikle insanların internet üzerinden erişebilecekleri, paylaşılan sanal dünya ortamlarını ifade eder.

Terim, sanal gerçeklik (VR) veya artırılmış gerçeklik (AR) kullanılarak daha gerçekçi hale getirilen dijital alanlara atıfta bulunur. 

Bazı insanlar metaverse kelimesini, kullanıcıların etrafta dolaşabilen ve diğer oyuncularla etkileşime girebilen bir karaktere sahip olduğu oyun dünyalarını tanımlamak için de kullanır.

Ayrıca blok zinciri teknolojisini kullanan belirli bir meta veri deposu türü de vardır. Bunlarda kullanıcılar kripto para birimleri kullanarak sanal arazi ve diğer dijital varlıkları satın alabilirler.

Pek çok bilimkurgu kitabı ve filmi, gerçek fiziksel dünyadan ayırt edilemeyen alternatif dijital dünyalar olan metaverselerde geçer. Ama bu hala kurgunun malzemesi. Şu anda çoğu sanal alan, gerçek hayattan çok bir video oyununun içine benziyor. 

Metaverse hayranları, bunu internetin gelişimindeki bir sonraki aşama olarak görüyor.

Şu anda insanlar sosyal medya platformları gibi web sitelerine giderek veya mesajlaşma uygulamalarını kullanarak çevrimiçi olarak birbirleriyle etkileşime giriyor. Metaverse fikri, insanların etkileşimlerinin daha çok boyutlu olabileceği, kullanıcıların sadece görüntülemek yerine kendilerini dijital içeriğe kaptırabilecekleri yeni çevrimiçi alanlar yaratıyor.

Metaverse'e artan ilgi, COVID-19 pandemisinin bir sonucu olarak da görülebilir. Daha fazla insan uzaktan çalışmaya ve okula gitmeye başladıkça, çevrimiçi etkileşimi daha gerçekçi hale getirmenin yollarına olan talep arttı.

Metaverse fikri, bir sonraki büyük şeyin parçası olmak isteyen yatırımcılardan ve şirketlerden büyük ilgi görüyor. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, temmuz ayında şirketin önümüzdeki beş yıl içinde bir sosyal medya şirketi olmaktan bir metaverse şirketine geçmeye çalışacağını söylemişti.

New York Menkul Kıymetler Borsası'nda ilk çıkışını mart ayında yapan popüler çocuk oyunu Roblox da kendisini bir metaverse şirketi olarak tanımlıyor. Ayrıca Epic Games'in Fortnite'ı da metaverse'in bir parçası olarak kabul ediliyor. 

Müzisyenler bu platformlarda sanal konserler verebiliyor. Örneğin, Epic Games, Eylül ayında milyonlarca insanın şarkıcı Ariana Grande'nin Fortnite'ta sanal olarak performansını izlediğini söyledi.

Dünyanın en büyük moda şirketleri, insanların avatarlarının metaverse ortamlarında giyebileceği sanal giysiler yapmayı da denedi. 

 

Kaynak: https://www.reuters.com/technology/what-is-metaverse-2021-10-18/

Singapurlu Borsa Simsarı Nasıl Tesla’nın Gizli Milyarderi Oldu? 2019'da borsa simsarlığına başlayan Leo KoGuan, kimseye hissettirmeden Elon Musk'ın şirketindeki en büyük hisselerden birinin sahibi oldu.

 

 

Etiketler Metaverse
Yorumlar
Kalan Karakter 800
Fethi Denizmen
Farkindalik yaratmaniz harika Son 2-3 senedir yavas yavas cerrahiye de girmekte. TIP egitiminde de kullanilmaya da. İlettiğim çoğu kişi ilk defa metaverse ibaresini duyduğunu söylüyor