Kamuda eğitim sertifikalarında blokzincir dönemi

Türkiye’de kamu çalışanlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerini belgelendirdikleri süreç blokzincir teknolojisiyle dönüşüyor.

Nitelikli Eğitim, Sınırsız Erişim sloganıyla kamu çalışanlarının ihtiyaçlarına uygun bilgi, beceri ve yetkinliklere yönelik hazırlanan ve tüm kamu kurumlarının hizmetine sunulan dijital eğitim platformu Uzaktan Eğitim Kapısı, 2020’den bu yana 1596 kamu kurumundan üç milyona yakın kamu çalışanına en az bir alanda eğitim vererek ve 500 milyon izlenme sayısını aşarak kamu çalışanı eğitiminde lider platformlardan birisi haline geldi.


Gerek Avrupa Komisyonu gerekse OECD gibi uluslararası kuruluşların hazırladığı raporlarda defalarca iyi uygulama örneği olarak gösterilen platforma e-insan mobil uygulamasından erişmek de mümkün.

Uzaktan Eğitim Kapısı üzerinden alınabilen 20 milyonu aşkın sertifikanın karekod ve barkod numarasıyla e-Devlet üzerinden doğrulanabilmesi, sertifikalandırma sisteminde blokzincir teknolojisine geçişin ilk adımı.

Belgelendirme sürecini daha güvenilir ve şeffaf hale getirecek bu adım Türkiye’nin yetenek yönetiminde öne çıkmasını garantiliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800