Instagram algoritması nasıl çalışıyor? Hikayeye bakanlar neye göre sıralanıyor?

Popüler uygulama Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri, Instagram uygulamasının nasıl çalıştığını tüm detaylarıyla anlattı. Hikayelerin neye göre sıralandığı, keşfet sayfasının nasıl çalıştığı gibi detaylar içeriğimizde…

Güncelleme:

İşte Instagram CEO’su Adam Mosseri'nin açıklamaları:

Instagram akış sayfası nasıl çalışıyor?

Kullanıcı etkinliği: Instagramdaki kullanıcıların alışkanlıklarına göre belirleniyor. Anasayfadaki gönderiler buna göre şekilleniyor.

Gösterilen gönderi hakkında bilgiler: Bir kullanıcının takip ettiği hesaplardaki gönderileri, popülaritelerine göre ayrılıyor. Gönderinin kaç kişi tarafından beğenildiği, yorum yapıldığı gönderinin anasayfadaki yerini belirliyor.

Gösterilen gönderileri paylaşan kişi hakkında bilgiler: Gönderinin kim tarafından paylaşıldığı, gönderinin ana sayfadaki yeri için çok önemli.

Instagram hikayeleri nasıl sıralanıyor?

Geçmiş görüntüleme: Adam Mosseri, geçmişteki görüntülemelerin hikaye sıralamasında önemli olduğunu belirtti. Bir kullanıcının hikayesine ne kadar bakılırsa, o kullanıcı o kadar ön sıralarda olur.

Etkileşim sıklığı: Diğer kullanıcılarla girilen etkileşim sıklığı da hikaye sıralamasında önemli. Hikayesine daha çok beğeni atılan ya da daha fazla DM atılan kullanıcılar, hikaye sıralamasında  ön sıralardadır.

Yakınlık: Instagram, kullanıcıların aileniz mi yoksa tanımadığınız bir kişi mi olduğunu anlamaya çalışır. Yakınlık seviyesi arttıkça hikayeler ön plana çıkar.

Instagram keşfet nasıl çalışıyor?

Gönderinin popülerliği: En çok beğenilen gönderiler keşfete rahatlıkla düşer.

Keşfet'teki hareketler: Kullanıcı en çok neleri izliyorsa ya da neyle ilgileniyorsa keşfete o düşer.

Gönderinin sahibiyle olan geçmiş: Instagram’da takip edilmeyen fakat kullanıcı tarafından geçmiş zamanda gönderisi beğenilmiş bir hesap da keşfette öne çıkıyor.

Gönderinin sahibiyle ilgili bilgiler: Son birkaç haftada gönderileri daha fazla hesaba ulaştıran hesaplar, keşfette ön plana çıkar.

Instagram reels nasıl çalışır?

Kullanıcı etkinliği: Keşfette olduğu gibi kullanıcının ilgilendiği alanlar reels sayfasında da ön plana çıkar.  

Etkileşim geçmişi: Geçmişte etkileşime geçilen hesaplar Reels sayfasında çıkar.

Gönderinin popülerliği: Reels’ler ne kadar popülerse ön sıralarda çıkma ihtimali artar.

Gönderi sahibinin popülerliği: Takipçi sayısı fazla olan ve iyi etkileşim alan hesaplar Reels sayfalarında ön plana çıkar.

Etiketler keşfet Instagram
Yorumlar
Kalan Karakter 800