Google deprem uyarı sistemini kullanmasını biliyor musunuz?

Google, son zamanlarda depremlerden önce depremi haber vermesi ile herkesi şaşırtmaya devam ediyor.

Güncelleme:

Google, son zamanlarda depremlerden önce depremi haber vermesi ile herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Yakınınızda sarsıntı olacağını söyleyen ünlü teknoloji firması, bunu depremden birkaç saniye önce telefonlara bildirim olarak gönderiyor. Peki, bu deprem uyarı sistemi nasıl kullanılır? Bunu kaç kişi biliyor?

Deprem uyarıları ile ilgili olarak ilk akla gelen şey aslında Google tarafından bu verilerin nasıl elde edildiği. 6 Şubat depremlerinde ve ardından gerçekleşen artçılarda da Google, pek çok kişiye uyarı niteliğinde bu bildirimleri göndermiş. Ancak ilerleyen süreçte bu bildirimler gelmeye devam etmiş. Son olarak 4.12.2023 tarihinde Bursa’da yaşanan depremde de telefonlara birkaç saniye önce bildirim geldiği doğrulandı.

Google deprem uyarı sistemi nasıl çalışıyor?

Deprem uyarı sistemi 4.5 ve üzerindeki depremlerde uyarı veren bir sistem. Sistem bilgi göndermeden önce sizlerin yaklaşık konumunu öğreniyor ve ona göre bildirim gönderiyor. Bunun yanında tüm bölgelerde desteklenmemekle birlikte her depremi de algılamıyor. Ayrıca şiddet ve yoğunluk gibi verileri tahmini olarak hesapladığından hata olma ihtimali oldukça yüksek oluyor. Bunun yanında Android telefonunuzda ayarlardan deprem uyarı sistemini açarsanız eğer depremlerde size de bildirim gelebilir.

Etiketler Google deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800