İşyerinizi risklere karşı güvence altına alın!
Son zamanlarda yurdun dört bir yanında işyeri yangınları haberleri geliyor. Sayıları artan yangınlarda bazı işyerleri küle dönerken bazılarında hasarlar oluştu. Bunlar büyük maddi kayıplara neden oluyor, işyerinizdeki riskleri sigortayla güvence altına alın.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlÜlke ekonomisine olumsuz yansımaları oluyor
Bu tür hasarlarda kara gün dostu sigorta şirketi devreye girerek, yangından dolayı oluşacak hasarları yangın poliçesi kapsamında teminat altına alır. İşyeri poliçelerinde yer alan yangın ve yangın dışı teminatın doğru limitlerle belirlenmesi durumunda hasarınız eksiksiz ödenecektir.
Bunlarla birlikte poliçe yapılırken dikkat edilmesi gereken; poliçenin içeriğinde doğru teminatların ve bedellerin belirlenmesidir. Örneğin yangın poliçesinin içerisinde kâr kaybı teminatı olması halinde hasardan dolayı oluşacak maddi zararlarınızın yanında kâr kaybınız da güvence altına alınacaktır. Bu da zarara uğrayacağınız kazancınızın telafi edilmesini sağlayacaktır. Ayrıca poliçenin yapım aşamasında mutlaka sigorta şirketi yetkilileri tarafından riziko teftişi yapılmalı, sigorta şirketinin önereceği tedbirlere uyulmalıdır.
Diğer bir konu da eksper tarafından mutabakatlı kıymet takdir raporunun yapılarak makinelerin, elektronik cihazların ve diğer bedellerin değerlerinin doğru tespit edilmesidir. Poliçenizi yaptıracağınız sigorta aracı kurumları, sizi profesyonel sigorta danışmanınız olarak doğru poliçe içeriği ile bilgilendirmeli ve önceden önlem almanızı sağlamalıdır, çünkü poliçe yapıldıktan sonra hasar anında poliçe üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamaz. Verilen teminatlarda enflasyon klozunun poliçede yer alması sene içerisinde oluşacak enflasyona karşı işyerinizi koruyacaktır.
Belirttiğimiz gibi son dönemlerde artan yangınlardan dolayı sigorta şirketleri bazı sektörlerde hizmet veren firmalara yangın güvencesi verirken detaylı araştırmaktadır. Örneğin kimya, kâğıt fabrikaları, plastik fabrikaları, dönüşüm fabrikaları vb. risk potansiyelleri yüksek olması dolayısıyla sigorta şirketleri doğal olarak tedirgin olmaktadır. İşyerlerinde maksimum güvenlik önlemlerinin almalarını şart koşmaktadır.
Bu tür işyerlerinde yangın olması halinde işyerinin tamamı yanabileceği gibi bu yangından dolayı çevredeki diğer fabrikalar da zarar görebilir. Bundan dolayı komşuluk mali mesuliyet teminatı devreye girerek çevrede oluşacak hasarı ödemektedir.
İşyeri poliçe teminatlarında hırsızlık, terör, sel, su, deprem, cam kırılması, elektronik cihaz ve makine kırılmaları yer almaktadır. Bu doğrultuda poliçede uygulanacak muafiyetler gözden geçirilmelidir.
İşyeri yangın poliçesi size maksimum güvence sağlayarak beklenmedik, ani ortaya çıkacak tüm risklere karşı sizi güvence altına alacaktır. İşyerinizin güvence altında olması sizin daha rahat nefes almanızı sağlayacaktır.
Taner Çağatay kimdir?
Florida Atlantic Üniversitesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Ekonomi masterını tamamladıktan sonra staj için sigorta sektörüne girdi. Bu sektorde uzun yıllar ABD’de çalıştıktan sonra Türkiye’de kendi şirketini kurdu. Sigorta ve reasürans brokerliği ile elementer, hayat branşlarında hizmet veriyor. Çağatay ayrıca Tüketici Sorunları Derneği Sigorta Komisyonu Başkanı olarak tüketicilerin sorunlarına yardımcı olmaktadır.