Ramazan'da ağız kokusunu gidermek için öneriler
Ramazan ayında en çok araştırılan şeylerin başında, Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir, Oruçluyken ağız kokusu neden olur? sorularıdır. Peki, oruçluyken ağız kokusu olmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte öneriler...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlRamazan ayında rahatsız edici ağız kokusunun temel nedeni su tüketiminin kısıtlanmasıdır. Su içilmediğinde ağız kuruluğu olduğu için koku meydana gelmektedir. Sahurda tüketilen yiyeceklerde ağız kokusuna sebep olabilmektedir. Bunun için yapılması gereken önerileri sizler için derledik…
Oruçluyken ağız kokusunun önlenmesi için ne yapılmalı?
Oruçluyken ağız kokusundan rahatsız olanlar öncelikle sahurdan sonra kesinlikle dişlerini fırçalamalıdır. Bunun yanında imsaktan önce karanfil çiğnemek de ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olacaktır.
Ramazanda ağız kokusunun önlenmesi için tüketilen gıdalara da dikkat edilmelidir. Özellikle süt ürünlerinin ağız kokusunu giderdiği söylenmektedir. Sahurda süt ürünleri tüketildiğinde, tükürük bezlerinin daha fazla tamponlama yaptığı ve bunun da ağız kokusunu engellediği bilinmektedir. Ayrıca dişleri fırçalarken ya da gargara yaparken karanfil, nane gibi ağız kokusunu gidere diş macunu da tercih edilebilir.
Oruçluyken ağız kokusu neden olur?
Ağız kokusuna neden olan bir çok etken vardır. Ramazan ayında ağız kokusu sebebinin temeli susuzluk ve tüketilen gıdalardır. Ancak bunların dışında, ağız kokusunun nedeni sağlık problemlerinden kaynaklı da olabilir. Bu problemlerden biri diş eti rahatsızlıklarıdır. Diş etindeki ya da dişteki bir iltihap da ağız kokusuna sebep olabilir. Bunun için Ramazan ayı öncesinde diş bakımı yaptırılması önerilmektedir.
Diş hastalıklarının dışında reflü, ülser gibi mide problemleri de ağız kokusuna yol açar. Mide kaynaklı sağlık sorunu olanların kesinlikle tedavilerini yapmaları gerekmektedir.
Ağız kokusunun birçok çeşitli sebebi olsa da sahurdan sonra diş fırçalayıp, gargara yaparak ve karanfil çiğneyerek koku en aza indirilebilir. Ancak sağlık sorunlarından ötürü ağız kokusu meydana geliyorsa, kokunun giderilmesi için tedavi olmak kesin çözümdür.
Kanserde soyaya dikkat! İşte dikkat edilmesi gerekenler...1-7 Nisan Kanser Haftası'nda kanser hakkında uyarılarda bulunan kanser cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Bülent Çitgez, kanser risk faktörü olan hastalar ve meme kanseri tedavisi alan kişilerin östrojenik etkisi nedeniyle soya ve soya içeren gıdalardan uzak durması gerektiğini söylüyor.