Hayatınıza Mutlaka Eklemeniz Gereken Bazı Alışkanlıklar

Daha verimli, tatminkar, anlamlı ve sağlıklı bir hayat için bu dokuz alışkanlığı mutlaka hayatınıza dahil etmeniz gerektiğine inanıyoruz.

Öbür elinizi kullanın

Sağlaksanız sol, solaksanız sağ elinizle iş yapmayı pratik edinin. Bu, dişlerinizi fırçalamaktan tutun, not almaya, bulaşıkları yerleştirmeye, her şey olabilir. Baskın olmayan elinizle iş görmeniz beyninizi farklı şekilde çalıştırır, yaratıcılığınızı artırır.

Uyumadan önce gününüz hakkında düşünün

Geceleri uykuya geçmeden hemen önce geçirdiğiniz günü dürüstçe değerlendirmek için kendinize en azından beş dakika ayırın. Sizi sinirlendiren/ üzen/ mutlu eden/ gururlandıran vs anlar nelerdi ve neden böyle hissettirdi? Neleri başardığınızı hissettiniz, hangi alanlarda kendinizi geliştirebileceğinizi düşünüyorsunuz?

Kendinize karşı nazik olun

İnsanın en büyük düşmanı kendi zihnidir derler. İçsel diyaloglarınızda kendinizle sevdiğiniz ve saydığınız bir dostunuza yaklaşırmış gibi konuşun. Nazik olun, sabırlı olun, anlayışlı olun. Kendinize gösterdiğiniz bu empati, başkalarıyla da sağlıklı ilişkiler kurmanıza yardımcı olacaktır.

Günün ilk saatini iyi değerlendirin

Çalışmalar gösteriyor ki günümüzün ilk saatini (uyandıktan ve kendimize geldikten sonra) nasıl ve ne yaparak geçirdiğimiz ve günün geri kalanının tonu arasında yadsınamaz bir bağlantı var. Bu sebepten bizim size önerimiz gününüzün ilk saatini en önemli işlerinize ayırmak ve bunları tamamlamak. Bu üretkenlik tüm gününüze yayılacak ve günün geri kalanı için pozitif bir yaklaşım geliştirmenize yardımcı olacaktır. 

Yeni ve eski alışkanlıklarınızı eşleştirin

Yeni bir alışkanlığı adet edinmek istiyorsak bu yeni alışkanlığı rutinimizde var olan bir alışkanlıkla eşleştirmenin etkili bir yol olduğu kanıtlandı. Örneğin her gün nefes egzersizlerinizi yapmak istiyorsunuz. Bunu, sabah dişlerinizi fırçaladıktan hemen sonraki zaman aralığına yerleştirmek bu eylemi alışkanlık haline getirmenize yardımcı olacaktır. Bunu her şey için kullanabilirsiniz.

Kendinize meydan okuyun

Her ay (veya yapabildiğiniz sıklıkta kendinize meydan okuyun! Bir ay boyunca şekeri kesin, bir ay boyunca her sabah yoga yapın, bir ay boyunca her gün dişlerinizi baskın olmayan elinizle fırçalayın vs Bu başarılar veya başarıya giden yoldaki ufak aksaklıklar, kendinizi daha derinlemesine tanımanıza olanak sağlayacaktır.

Haftanın bir gününü ekransız geçirin

Evet, her hafta bir gün boyunca tüm sosyal medyadan, telefon ve bilgisayar ekranlarından, TV'den ve dizilerden uzak durun. Bu günü dijital detoks günü ilan edin ve onurlandırın. Ekran eğlencesinden uzaklaşmak, fiziksel gerçeklikle iç içe olmanızı sağlar. 

Biriken duyguları dönüştürmenin yollarını bulun

Biriken duyguları yapıcı ve sağlıklı yollarla serbest bırakmak, ruh sağlığı ve genel iyilik hali için son derece önemlidir. Duyguları bastırmak zamanla stres, anksiyete ve depresyon gibi psikolojik sorunlara yol açabilir. Bunun yerine duyguların ifade edilmesi, bireyin kendini daha iyi tanımasını ve anlamasını sağlar, ilişkileri güçlendirir ve duygusal dengeyi korumaya yardımcı olur. Sağlıklı yollarla duyguları serbest bırakmak, meditasyon, egzersiz, sanatla veya toparkla uğraşmak veya güvendiğimiz biriyle konuşmak gibi yöntemlerle mümkündür ve bu, kişinin hem zihinsel hem de fiziksel sağlığını destekler.

Kitap okuyun

Her gün en az 15 dakikanızı size ilham veren, sizi eğiten veya eğlendiren bir kitabı okumaya adayın. Kitaplardaki satırlar hayatınızı dönüştürecek sırları içlerinde barındırıyor olabilir. Okumaya çekildiğinizin kitaplara her gün vakit ayırın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800