Enerjinizi artırmak için etkili 7 alışkanlık
Eğer sürekli yorgun hissediyorsanız, uzmanlar tarafından desteklenen bazı basit yaşam tarzı değişiklikleri ile enerji seviyenizi artırabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlAmerika’da yapılan sonra araştırmalar , günlük rutinlerde yapılacak değişikliklerin düşük enerji seviyelerini gidermede etkili olabileceğini gösterdi. İşte enerji seviyenizi artıracak 7 alışkanlık:
1-Yeterli su tüketimi:
Dehidrasyon,yorgunluğun yaygın bir nedeni olup, yeterli su tüketiminin olmadığı durumlarda ortaya çıkıyor. Dehidrasyon, vücudun yeterli su veya sıvıya sahip olmaması durumunu ifade eder. İnsan vücudu, sağlıklı ve düzgün çalışması için belirli bir miktarda suya ihtiyaç duyar. Dehidrasyon, vücudun kaybettiği suyun yerine konulmaması durumunda meydana gelir.Vücudun susuz kalmasının belirtileri arasında susuzluk, kuru ağız, azalan idrar miktarı, koyu renkli idrar, yorgunluk, baş dönmesi ve baş ağrısı sayılabilir.
2- Stresle sağlıklı başa çıkma:
Amerika’da Mental sağlık uygulamasının tıbbi sorumlusu Dr. Nina Vasan, stresin fiziksel sağlık üzerinde büyük etkisi olduğunu ve düşük enerjiye katkıda bulunduğunu vurguluyor. Günlük meditasyon veya farkındalık egzersizleri ve günlük tutma gibi stres yönetim teknikleri öneriliyor.
3-Kafein tüketimini sınırlama:
Aşırı kafein tüketimi paradoksal olarak uykusuzluk ve enerji düşüşüne yol açabilir. Uzmanlar, kademeli olarak kafein miktarını azaltmayı öneriyor.
4-İyi uyku :
Yeterli ve kaliteli uyku, enerji seviyelerini artırmada kritik öneme sahip. Düzenli yatma saatleri ve rahatlatıcı gece aktiviteleri öneriliyor.
5-Günlük hareket ve egzersiz:
Düşük etkili hareketler bile oksijen akışını ve hormon seviyelerini artırarak enerji sağlar. Günlük egzersizin enerji seviyelerini yükseltmede önemli olduğu vurgulanıyor.
6-Ekran süresini kontrol etme:
Gün boyunca ve özellikle akşam saatlerinde ekran süresini sınırlamak, uyku kalitesini ve dolayısıyla enerji seviyelerini olumlu yönde etkileyebilir.
7-Düzenli ve dengeli beslenme:
Öğün atlamamak ve besin açısından zengin gıdalar tüketmek, kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine ve enerji seviyelerinin artmasına yardımcı olur.
Uzmanlar, bu alışkanlıkları benimsemenin yanı sıra, iki haftadan uzun süren kronik yorgunluk durumunda tıbbi yardım alınmasını tavsiye ediyor. Bu durum, daha ciddi sağlık sorunlarının işareti olabilir.