Yeni Kia EV 9 satışta! İşte özellikleri...

2024 yılına geldiğimizde Türkiye pazarında satışa sunulan son model Kia EV 9, başlangıçtan itibaren dikkat çekici fiyatı ve özellikleri ile adından söz ettiriyor. Kia'nın Elektrikli Küresel Modüler Platformu (E-GMP) üzerine kurulan EV9, kullanıcılara sunduğu özelliklerle ön plana çıkıyor.

Güncelleme:

Yepyeni Kia EV9, hem arkadan itişli hem de dört tekerlekten çekiş (AWD) seçenekleri ile tüketicilere sunuluyor. Arkadan itişli versiyon, 149.5 kW güce, 350 Nm torka ve 563 km'ye kadar WLTP menzile sahip. Dört tekerlekten çekişli versiyon ise her biri 141 kW güç üreten iki elektromotorla 505 km menzile sahip.

EV9'un 800 volt ultra hızlı şarj özelliği, sadece 15 dakikada arkadan itişli versiyon için 249 km'ye, dört tekerlekten çekişli versiyon için ise 226 km'ye kadar menzil sunuyor. Bu sayede, 99.8 kWh kapasiteli bataryasının hızlı bir şekilde dolduğunu söyleyebiliriz.

Altı ve yedi koltuk seçenekleri bulunan EV9'un iç mekanı, deri döşemelere ve geri dönüştürülmüş malzemelere sahip. İkinci sıra koltuklarda döner koltuk veya relaxation özellikleri isteğe bağlı olarak sunulurken, dijital yan aynalar, elektrikli kapı kolları, soğutmalı koltuklar ve panoramik ekran gibi yeniliklerle donatılmış.

Yeni Kia EV 9 satışta! İşte özellikleri... resim: 0

Kia EV9, 5,015 mm uzunluğu, 1,980 mm genişliği ve 1,780 mm yüksekliği ile bugüne kadar üretilen en geniş binek otomobiller arasında yer alıyor. Özellikle arkadan itişli versiyondaki 828 litrelik bagaj hacmi, geniş depolama alanları sunuyor.

Fiyatı ne kadar?

Ocak 2024 itibariyle Türkiye'de satışa sunulan Yeni Kia EV9'un başlangıç fiyatı 4.8 milyon TL olarak duyuruldu. Bu fiyat, aracın sunduğu yüksek performans, geniş iç mekan ve çevre dostu özellikler göz önüne alındığında rekabetçi bir konumda bulunuyor.

Etiketler KİA
Yorumlar
Kalan Karakter 800