En Çok Satan Otomobiller Belli Oldu! Elektrikli Araçların Popülerliği Sallanıyor Mu?

Otomotiv sektöründe beklenmedik bir gelişme yaşandı. Elektrikli araçların yükselişi yavaşlarken, hibrit araçlar beklenmedik bir çıkış yakalayarak, benzinli modellerin önüne geçti. İşte sizlerle Avrupa'da yapılan bir araştırmaya göre çok satılan otomobil grubu…

Güncelleme:

Birçok ülkede elektrikli araçların satışlarının düşüşe geçmesi, sektör uzmanlarını şaşırtırken, hibrit araçların benzinli modelleri geride bırakması dikkat çekiyor. Bu durumun nedenleri merak edilirken, Avrupa Birliği ülkeleri, ocak ayından eylül ayına kadar olan satış verilerini incelediğinde AB ülkelerinde satılan yeni araçların %32,8'i hibrit, %29,8'i benzinli, %17,3'ü elektrikli olduğu gözlemlendi.

En Çok Satan Otomobiller Belli Oldu! Elektrikli Araçların Popülerliği Sallanıyor Mu? resim: 0

Hibritler Zirvede!

Elektrikli araçların yaygınlaşması için yeterli şarj altyapısının olmaması, tüketicilerin endişelenmesine neden olurken, hibrit motor türüne sahip otomobillerin satışlarının hızla artığı yayınlanan verilerle açıklandı. O veriler ise şunlara;

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), Eylül ayına ait yeni otomobil tescil verileri şu şekilde;

En Çok Satan Otomobiller Belli Oldu! Elektrikli Araçların Popülerliği Sallanıyor Mu? resim: 1

En Çok Satan Otomobiller

Yayınlanan verilere göre, AB ülkelerinde satılan yeni araçların yüzde 32,8'i hibrit, yüzde 29,8'i benzinli, yüzde 17,3'ü elektrikli, yüzde 10,4'ü dizel, yüzde 6,8'i fişli hibrit ve yüzde 2,9'u diğer yakıt türlerini kullanan araçlardan oluştuğu belirtildi.

Bu verilere göre de eylül ayında hibrit araçların satışları, ilk kez benzinli modellerin önüne geçerek %32,8'lik bir paya ulaştığı dikkatleri çekti.

Elektrikli araçların popülerliğindeki yavaşlama, otomotiv sektöründe yeni bir dönemin başladığını gösterirken, Hibrit araçların yükselişi, otomotiv üreticileri ve tüketiciler için yeni fırsatlar ve zorluklar yaratacak mı? Sorusunu akıllara getiriyor.

Ayrıca şu an için Türkiye'de elektrikli araçlara geçiş süreci yaşanıyor. Avrupa'da yapılan bu araştırmaya göre elektrikli araçların satışlarındaki düşüşün Türkiye'deki elektrikli araç pazarına etkilerinin ne olacağını önümüzdeki dönemlerde hep birlikte göreceğiz. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800