Evde Kültürlü Kal
Koronavirüs konusu herkesin günlük yaşamının bir parçası haline geldi. Bazılarımız sadece kulaklık takıp yaşamaya devam edebilirken, diğerlerimiz çoğu zaman bu zor zamanlarda dikkat dağıtıcı unsurlara ihtiyaç duyduk ve iyi tarafı görmek için elimizden geleni yaptik.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlKoronavirüs konusu herkesin günlük yaşamının bir parçası haline geldi. Bazılarımız sadece kulaklık takıp yaşamaya devam edebilirken, diğerlerimiz çoğu zaman bu zor zamanlarda dikkat dağıtıcı unsurlara ihtiyaç duyduk ve iyi tarafı görmek için elimizden geleni yaptik.
Şu anda, neredeyse tüm konserler pandemi nedeniyle iptal edildi veya ertelendi ve eğer değilse, sizin gitmemeniz daha iyi olur. Bu dönemde hepimiz gibi, dünyadaki müzisyenler de evden çalıştı.
Sanatçılar eğlence görevlerinden vazgeçmediklerinden, birçoğu sosyal mesafe uygularken evlerinden sosyal medyada canlı konserler yayınlamaya başladı. Canlı konserler sadece eğlence için değil, çoğu zaman yardım amaçlı olup Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi ile mücadeleye yardımcı olmak için para toplamak amacıyla işbirliği yapti.
Sanal konserler, olumlu bir mesaj yaymak ve eğlendirmek için harika bir yaklaşım oldu. Ayrıca, hayranlar doğrudan en sevdikleri sanatçılardan şarkı isteyebildi.
Bu döneme de aynı zamanda müzeler fiziksel olarak kapalı kaldığından zorluklarla karşı karşıya kaldılar. Son birkaç hafta içinde müzelerin dörtte üçü kapandı. Bu kapanislar Metropolitan Sanat Müzesi, ABD'deki Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Louvre Müzesi, Orsay Müzesi ve Fransa'daki Pompidou Merkezi gibi devlerle başladı. Bu belirsiz kapanışlar zorluk çıkarsa da, izleyicilerinin dikkatini çekmek için dijital araçları keşfetmeleri çok önemli oldu. Fransiz Kültür Bakanlığı tarafından kurulan #CultureChezNous sisteminin bir parçası olarak müze profesyonelleri, izleyicilerini sanatin icinde tutmak için hızlı ve yaratıcı bir şekilde hareket etti.
Müzeler, halkı sosyal medyada harekete geçirmek için çalışan yeni hashtaglerin (#Museumfromhome, #CultureChezNous ve #Museummomentofzen) kullanımını harekete geçirdi. Ulusal Sanat Galerisi, Modern Sanat Müzesi, Frick koleksiyonu, Getty Müzesi ve her türlü müze koleksiyonları, video galeri turlarını ve diğer içerikleri paylaşmak için Twitter ve Instagram'daki #Museumfromhome'u kullandi. Centre Pompidou, sitesini bir içerik platformuna dönüştürerek tüm ekranlardan kolayca erişilebilen yeni bir dijital içerik teklifi yayınladı.
Bu hareket sayesinde Rockwell Müzesi ve Chicago Tarih Müzesi gibi müzeler, sosyal ağlarında sanat eserlerinin görüntülerini yayinladilar. Fransız Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen #CultureChezNous operasyonunun bir parçası olarak, Arap Dünyası Enstitüsü, karantina donemi sırasında bir sanat programı olan #LImaALaMaison'ı seyircilerine sundu.
Bütün bu yapılanlar sanat severleri birleştirip elimize bu kültürel deneyimleri sunup evde güvende kalıp ve virüsün yayılmasını önlememize yardımcı oldu.