Değişen Düzen: Hollywood, Yapay Zeka ve İşsizlik

Kaliforniya eyaleti, 4 trilyon dolar ile ekonomik anlamda Türkiye’nin dört katı büyüklüğünde. Peki ya Hollywood... Dünya sinema endüstrisinin başkentindeki o ihtişam, para yapıyor mu? Gelin bakalım...

Hollywood’tan selamlar... Size bu satırları ABD - Los Angeles’tan yazıyorum. Kaliforniya eyaleti, 4 trilyon dolar ile ekonomik anlamda Türkiye’nin dört katı büyüklüğünde. Peki ya Hollywood... Dünya sinema endüstrisinin başkentindeki o ihtişam, para yapıyor mu? Gelin bakalım...

Suzanne Farwell

Suzanne Farwell

HOLLYWOOD

Hollywood yapımcısı Suzanne Farwell ile stüdyoları gezme fırsatım oldu. Kendisi, ‘Intern’, ‘The Holiday’, ‘Something’s Gotta Give’ gibi filmlerin yapımcısı. Ona espriyle “Beni de oynat” dedim. İşin şakası bir yana burada da para açısından işler biraz değişmiş. Birçok kişi iş bulmakta zorlanıyor.

 

İŞSİZLİK

Yapay zeka, hem senaryolar yazıyor hem de görsel efektler oluşturuyor. Bu durum sektörde büyük bir dönüşüme yol açmış. Uber sürücüleriyle sohbet ettiğimde, birçoğunun eskiden ya bir film yazarı ya da aktör olduğunu öğrendim. Geçen yaz gerçekleşen grevin ardından Hollywood’da birçok kişi işsiz kalmış.

LAHMACUN

Bu arada Türkiye’den dört yıl önce buraya taşınmış biri ile sohbet ettim ve ona en çok neyi özlediğini sordum. Cevabı ise çok samimi ve özlem doluydu: Lahmacun.

ÜNLÜLERİN KORKUSU

En büyük korku ise aktörlerin yapay zeka tarafından taklit edilebileceği. Hollywood’da teknoloji ve geleneksel yöntemlerin çatışması devam ederken, sektördeki bu büyük değişimlerin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Ancak bir şey kesin; yapay zeka, Hollywood’da sadece sahnede değil, perde arkasında da büyük bir rol oynamaya başladı.

Değişen Düzen: Hollywood, Yapay Zeka ve İşsizlik resim: 1 

Hollywood Mumya Müzesi’nde beraber resim çektirdim. Bilin bakalım kim?

Yorumlar
Kalan Karakter 800