Giyim Mağazası Açmak İçin Nelere Dikkat Etmeli?

Zevkinize güveniyor, kendi işimi yapmak istiyorum diyorsanız, giyim mağazası açmak sizin için ideal olabilir. Gelin hep birlikte bir kıyafet mağazası açmak için gerekli olan durumlara bakalım.

Evet moda bir zevk fakat siz artık bir işletme sahibi olmak için ilk adımı attınız. İş yeri açmak denilince akıllara genellikle ya kafe açmak ya da giyim mağazası açmak geliyor. Giysi dükkanları ticaretin büyük alanını kapsıyor. Çünkü işe giden, dışarı çıkan herkes farklı gözükmek,  iyi giyinmek istiyor. Sıkı bir çalışmayla siz o insanları giydiren kişi olabilirsiniz.

Mağazanızı Benzersiz Kılın

İlk yapmanız gereken şey rakiplerinizden farklı olarak ön plana çıkmanız. Bunun için de özgün bir konsept belirlemeniz gerekiyor. Gerekirse mağazanıza gelen müşterileri sizin giydirmeniz lazım. İnsanlar sizin zevk sahibi olduğunuzu düşününce artık sizden giyinmek isteyecek. Hem diğer mağazalara göre daha fazla bilinir olduğunuz için sizi tercih eden kişi sayısı her zaman artacak.

Bir Alan Belirleyin

Moda büyük bir sektör. O yüzden alanı daraltmanız gerek. Düğün elbisesinden tutun da maskülen tarza kadar moda epey çeşit gösteriyor. Bunun için de alanınızı belirlemeniz şart. Evet gelinlik - abiye işine gireceksiniz ona göre elbiseler almanız ve satmanız gerekiyor. Bunun için ilgi alanınızın olması ayrı bir gereklilik. Yıllarca kurumsal bir şirkette çalıştınız ve nasıl giyinileceğini az çok biliyorsunuz. Zevkinize de güveniyorsanız, bu tarz bir kıyafet dükkanıyla sektöre adım atabilirsiniz.

Yeriniz Çok Önemli

Giyim mağazanız için yeriniz çok önemli. İnsanların alışveriş yaptıkları yerlerde bir dükkan açmanız sizin için iyi bir tercih olacak. Düşünün sakin bir yerde kıyafet mağazası açmaya karar verdiniz. İnsanlar alışveriş için Taksim'e gidiyor fakat siz pek işlek olmayan bir caddede dükkan açtınız. O halde, müşteri sayınızı bir hayli düşürdünüz demek. Bu bir risk. Ya kendinizi çok iyi tanıtacak ve insanların size gelmesini sağlayacaksınız ya da harika ilgi çekicilikte bir vitrin hazırlayıp her geçeni müşteriye çevirmeye çalışacaksınız.

Pazarınızı İyi Belirleyin

Yerinizden sonra belirlemeniz gereken ikinci nokta pazarınız. Kime hitap edeceğiniz çok önemli. Gençlere mi, çocuklara mı, yoksa çalışan kişilere göre mi mağaza açmak istiyorsunuz? Bunun için hem pazarınızı iyi belirlemeniz hem de kitlenizi iyi tercih etmeniz gerekiyor. Yani kitleniz ile pazarınız doğru orantılı ilerliyor.

Araştırma Yapın

Araştırma yapmak her işin olmazsa olmazı. Bir dükkanı olandan fikir almaya çalışın. Bu işe nasıl girmiş, alanını nasıl belirlemiş, neleri dikkate almış gibi. Bir işletmeciden fikir aldıktan sonra rakiplerinizi belirleyin. Rakipleriniz öne çıkmak için neler yapıyor, sizin bir eksiğiniz var mı? Bunu sadece sattığınız ürünler için düşünmeyin müşteri ilişkileriniz için de rakip firmalardan tecrübe elde edebilirsiniz.

Sermayenizi Oluşturun

İş yeri açmaya karar verdiniz siz artık bir işletmecisiniz. Onun için paranızı iyi kullanmanız şart. Gereksiz yere harcama yapmaktan kaçınmalısınız. Çünkü artık bütün sorumluluk size ait. İş yerinizi açmadan önce de iyi plan yapmanız gerekiyor. Malzemeler için ne kadar verebilirim, dükkan kirası ne kadar, aylık giderim ne kadar tutacak sorularınıza önceden yanıt verin ki hazırlıksız yakalanmayın.

Online Mağazanızı Kurun

Artık çoğu iş internetten ilerliyor. Bunun için online mağaza olmazlarınız arasında olmalı. Belki ilk başlarda değil ama bir noktada bunun için harekete gemçelisiniz. Çünkü artık insanlar internet üzerinden alışveriş yapmaya alıştı. Tek tıkla alışveriş yapma fikri herkese cazip geliyor. E-ticaret Sitesi Kurmak İsteyenler İçin Öneriler yazımıza göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyayı Kullanın

İnternet demişken sosyal medya olmazsa olmazlar arasında. Sosyal medya üzerinden kendi reklamınızı yapabilirsiniz. Hiç tanınmadığınızı düşünün, sosyal medyaya yapacağınız özel kombinlerle fark edilmeye başlanacaksınız. Böylece popülerliliğiniz gittikçe artacak.

İsminizi İyi Belirleyin

İsim - konsept uyumu iyi olmalı. İyi olmalı ki akılda kalıcı olmayı başarabilesiniz. Bunun için isim üzerinde özellikle çalışın. Hatta 10 tane isim belirleyin sonra güvendiğiniz insanlarla bir eleme yapın ve en çok içinize sineni mağazanızın ismi yapın. Çünkü o mağazayı siz işleteceksiniz. İçinize sinmiş olması şart.

Tedarikçilerle Anlaşın

Mağazayı tuttunuz, neler satacağınıza karar verdiniz. İşte en çetrefilli aşamalardan birine geldiniz. Lojistik ve ürünleri satın alma. Bunun için ürünleri satın aldığınız tedarikçinizle iyi bir anlaşma içinde olmanız gerekiyor. Ürünlerinizin geç gelmemesi ve temiz bir şekilde size ulaşması lazım.

Yorumlar
Kalan Karakter 800
Xxsevoo Yasavul
Ve bende hayırlısıyla açmayı dusunuyorum