Yurt Ücretlerine yüzde 300 Zam Geldi! Peki KYK yurt ücretleri açıklandı mı?

Hayallerindeki üniversiteyi kazanıp eğitimini bu yönde tamamlamak isteyen öğrenciler için en önemli bir diğer aşama ise kalacak yer olurken, yurt ücretlerine yüzde 300 zam geldi! “Peki 2024-2024 KYK yurt ücretleri açıklandı mı?” detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Üniversiteyi şehir dışını okuyacak öğrenciler tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kazandıkları bölgede bulunan, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları için başvurular başlayacak. KYK yurtlarına yerleşmeyen adaylar ise özel yurtları tercih etmek zorunda kalacak. Bu nedenle de hem KYK hem de özel yurt ücretlerinin ne kadar olduğu şu aralar en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Yurt Ücretleri Ne Kadar Oldu?

YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra yurt ücretleri gündem konusu olurken, İzmir Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde, 2024-2025 öğretim yılı için yurt ücretlerine yüzde 300 zam yaptığı haberi verildi.

İzmir Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde, daha önce 1480 TL olan çift kişilik oda ücreti, yeni dönemde kişi başı 6 bin TL’ye çıktı. Üç kişilik odalar için kişi başı 1.250 TL olan ücret, 5 bin TL’ye yükseldi.

Ayrıca, Ege Üniversite içindeki KYK yurtlarında barınabilen öğrenci sayısının yani kapasite ile birlikte, bu yıl için 1000 öğrenciden 14 bine çıkarıldığı bilgisine ulaşıldı. Bunun dışında 2 bin kapasiteli Öğrenci Köyü’nün KYK’ya alternatif olarak hizmet vereceği açıklandı

KYK Yurt Ücretleri Açıklandı Mı?

YKS tercih sürecinin başlaması ile birlikte, KYK yurtları için başvurularında başlaması bekleniyor. Adaylar tarafından, KYK yurtlarının 2024 2025 öğretim yılı için ücretleri her ne kadar merak konusu olsa da henüz 2024 2025 öğretim yılı KYK yurtlarının ücretleri açıklanmadı.

Üniversiteyi şehir dışını okuyacak öğrenciler tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kazandıkları bölgede bulunan, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları için başvuruları başlayacak. Başvurular geçtiğimiz dönemde 29 Ağustos’ta başlamıştı. Başvuruların bu dönem de bu tarihe yakın günlerde başlaması bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800