Yurt Ücretleri Yüzde 60 Zamlandın! Rakamlar 400 Bine Kadar Çıktı!

Yurt ücretleri yüzde 60 arttı! Büyük şehirlerde özel yurt ücretleri 400 bin liraya kadar çıkarken, bu durum ne öğrenciyi nede yurt sahiplerini mutlu etmedi. Öğrenciler fiyatlardan, yurt sahipleri ise artan maliyetlerden şikayetçi.

Güncelleme:

2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde yurt ücretleri öğrenci ve velilerin gündeminde büyük yer kaplarken, yurt ücretlerindeki artış öğrencileri alternatif çözümler aramaya itmeye başladı. Ayrıntılar işte sizlerle...

Yurt Ücretleri El Yakıyor!

Yurt ücretler yurtların sağladığı olanaklara göre değişirken, özellikle İstanbul’da, özel yurt fiyatları son yıllarda bir hayli artış göstermeye başladı. Şehir merkezine yakın, üniversitelere kolay erişim imkanı sunması nedeniyle, çok tercih edilirken, çeşitli olanaklar sunan yurtların fiyatları 400 bin liraya kadar yükseldi.

Daha az olanak sunan yurtlar ise 150 bin ile 250 bin lira arasında değişiyor.

Özel yurtların ücretleri, sundukları olanaklara ve lokasyonlarına göre değişiklik göstermekte. Bazı yurtlar, öğrencilere 24 saat sıcak su, hızlı internet, spor salonları, etüt odaları ve güvenlik gibi lüks hizmetler sunarken, bu tür olanaklara sahip olmayan yurtlar daha uygun fiyatlı seçenekler haline geliyor. Ancak buna rağmen birçok aile için bu durum büyük bir maddi yük.

Yurt Sahipleri İsyanda!

Yurt sahipleri artan maliyetlerden dolayı şikayetçi olurken, birçok kalemin maliyetlerini artırıyor. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı, yurt sahipleri fiyatları artırmak zorunda bırakırken, bu durum, hem öğrenciler hem de yurt sahipleri için büyük bir sorun haline geldi.

Bu durum öğrencileri, alternatif olarak, ev kiralama seçeneklere istese de, ev kiralarının da yüksek olması bu ihtimali ortadan kaldırıyor.

“Peki bu durum karşısında alınacak önlemler neler?”

Bu soruya yanıt uzmanlardan geldi. Uzmanlar öğrencilerin barınma sorununu çözmek için devlet yurtlarının kapasitesinin artırılması ve özel yurtların maliyetlerinin düşürülmesi gibi adımlar atılması gerektiğinin düşünüyorlar.

Yorumlar
Kalan Karakter 800