YKS Ek Tercih İşlemleri Başladı. İşte Ek Yerleştirme Tercihleriyle İlgili Bilgiler!

YKS ilk tercihlerine göre yerleşemeyen adaylar için “2024 YKS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? 2024 YKS ek yerleştirme ne zaman başlayacak, ücreti ne kadar?” gibi sorulara yanıt ararken, 2024 YKS ek tercihleri için ÖSYM duyuruyu yayımladı. İşte ek yerleştirme tercih süreci ve ücreti…

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirme tercihleri elektronik ortamda yapacak adayların, belirlenen süre zarfında YKS ek tercihlerini yapması gerekmektedir. “Peki, YKS ek tercih takvimi nedir? YKS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? 2024 YKS ek yerleştirme ücreti be kadar?” gibi sorulara yanıt arıyorsanız eğer detaylar haberimizin devamında bulabilirsiniz.

YKS Ek Tercihleri İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

YKS ilk tercihlerine göre yerleşemeyen adayların radarında, ÖSYM'den gelecek açıklama yer alırken, ÖSYM’den beklenen duyuru geldi. Yayınlanan duyuruya göre YKS ek tercih dönemi ile ilgili bilgiler şu şekilde;

YKS ek tercihleri ÖSYM tarafından yayınlanan duyuruyla birlikte 6 Eylül Cuma saat 14.30'da başlamış olup, 11 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 23.59'da sona erecektir.

ÖSYM tarafından yayınlanan duyuruya göre; 2024 YKS ek yerleştirme ücretinin 80 TL. Ek yerleştirme ücretinin ise 12 Eylül 2024 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabileceği bilgisine ulaşıldı.

2024 YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Nasıl Yapılır?

YKS, sonuçlarına göre 2024-2025 öğretim yılı dahilinde yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Bunun için ek yerleştirme kontenjanlarını, 2024-YKS merkezî yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile 2024-YKS merkezî yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturmaktadır.

2024-YKS ek yerleştirmede tercih yapmak isteyen adaylar, 2024-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir. Tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilirler. Ek yerleştirme kontenjanlarına yerleştirme yaparken, dikkat edilmesi gereken kurallar ve ilkeleri aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.

EK Yerleştirme Kılavuzu İçin Tıklayınız

Yorumlar
Kalan Karakter 800