Yapı Kredi'den Önemli Adım! Bankhaus J. Faisst Satın Alındı

Yapı Kredi Bankası, uluslararası bankacılık sahnesindeki etkisini artırmak için önemli bir adım attı. İşte merak edilen tüm detaylar...

Güncelleme:

 Türkiye'nin önde gelen finans kurumlarından biri olan Yapı Kredi, Almanya'daki Bankhaus J. Faisst oHG'nin tamamını satın aldı. Bu stratejik hamleyle birlikte, Yapı Kredi'nin Avrupa'daki varlığı genişliyor ve "Yapı Kredi Almanya" adı altında hizmet verecek.

Satın Alma Detayları 

Yapı Kredi'nin, Bankhaus J. Faisst’in tüm hisselerini satın almasıyla ilgili devir işlemleri tamamlandı. Satın alma sürecinin ardından, bankanın adı ağustos itibarıyla "Yapı Kredi Almanya" olarak değişecek. Yapı Kredi, bu satın alma işlemi için 60 milyon euro sermaye artırımı yapacak ve Almanya'daki operasyonlarını güçlendirecek.

Abdullah Kutucu ve Didem Öget, Yapı Kredi Almanya'nın genel müdürlüğünün ortak sorumluluğunu üstlenecek.

CEO Gökhan Erün'den Açıklamalar

Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün, bu satın alma ile birlikte bankanın vizyonunu Almanya'ya taşıyacaklarını belirtti. Erün, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Avrupa Merkez Bankası ve Almanya'nın diğer düzenleyici otoriteleriyle başarılı bir şekilde onay süreçlerini tamamladık. Yapı Kredi Almanya olarak, iki ülke arasındaki ticaret yapan firmalarımıza güçlü bir çözüm ortaklığı sunacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800