Yabancı Olduğu Düşünülen 10 Türk Marka!
Sürekli karşımıza çıkan ve alışveriş yaptığımız markalardan pek çoğunun seçtikleri isim nedeniyle yabancı olduklarını düşünüyoruz. Yabancı sandığımız bu markaların aslında Türk olduklarını öğrendiğimizde ise çok şaşırıyoruz. İşte yerli olmasıyla sizi şaşırtacak 10 marka...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlEv tekstili ürünleri mağazalarından biri olan English Home, aslında Turgut Aydın Holding'e ait. Türkçe çevirisi İngiliz evi olmasının sebebi ise İngiliz stili ev tarzını yansıtmayı amaçlaması…
Giyim sektörünün en çok tercih edilen markalarından olan Beymen, kurulduğu dönemde sadece erkeklere hitap ettiği için Türkçe ‘Bey’ ve İngilizce ‘Men’ sözcüklerinin birleşimi sonucu bu ismi almıştır. Uluslararası pazarda da yer almayı hedefleyen bir marka olması bu ismi almasındaki en büyük nedendir.
Bellona İtalyan olduğu sanılan, tamamıyla yerli bir markadır. 1998 yılında İtalya’ya karşı protestolarda, birçok marka boykot edilirken, İtalyan markası sanılan Bellona’da da koltuk takımı yakılmıştır. Ancak Bellona, fabrikası Kayseri’de bulunan Boytaş’a ait Türk sermayeli bir şirkettir.
Latince ‘bedava’ anlamına gelen Gratis, kozmetik sektöründe hizmet veren Demir Sabancı’nın kurmuş olduğu Türk şirkettir.
Adından ötürü İtalyan markası sanılsa da Pastavilla bir Türk markasıdır. Eskiden Kartal Makarnaları ismiyle anılmaktadır.
Fransız havasında olan Madame Coco, ev tekstili pazarında öne çıkan bir Türk markasıdır.
Pek çok insan tarafından yabancı olduğu düşünülen Mado isminin açılımı aslında ‘Maraş Dondurmaları’dır.
Ünlü boya firması DYO’nun açılımı ‘Durmuş Yaşar ve Oğulları’dır.
İsmini Hawai'de bulunan Waikiki plajından ve Fransızca "arkadaşlar" anlamına gelen "Les Copains"den alan marka 1997 yılında Fransızlardan alınarak bir Türk markası haline gelmiştir.
İsminden dolayı yabancı sanılan Greyder de, Türkiye’nin ayakkabı sektöründe önde gelen firmalarından…