Uzmanlar “Bu Yıl Altın Yılı Olacak” Diyerek, Altın Gruplarını Değerlendirdi!

Uzun vadede yatırımcısına yüksek getiri sağlayan altın, yatırımcıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. “Peki bugün (15 Eylül) altın ne kadar? Altın, önümüzdeki dönemde nasıl bir döngü izleyecek?” detaylar işte sizlerle…

Güncelleme:

Piyasadaki fiyat dalgalanmalarına rağmen uzun vadede sağladığı yüksek getiri ile yatırımcıların gözdesi olan altın grupları, istikrarlı seyriyle kendini güçlü kılmaya devam ederken, özellikle eylül ayında öne çıkan altın son zamanlarda daha fazla gündem konusu oldu.

Altın, Önümüzdeki Dönemde Nasıl Bir Döngü İzleyecek?

Eylül ayında dünyanın önde gelen merkez bankalarından faiz indirimi kararı beklenirken altının nasıl bir hareketlilik oluşturacağı merak konusu olurken, Ons altının 2.530 doları aşmada zorlanan hali merkez bankalarının faiz indirimi kararı açıklaması halinde 3 bin doları göreceği yönünde sinyaller veriyor.

Haftalık ve aylık bazda öne çıkan altın merkez bankalarının faiz indirim sürecinde daha fazla gündemde olacak gibi görünürken, Milliyet'in yazarı Zeynep Aktaş’ın yatırım araçlarını değerlendirdiği yazısında, 9 Eylül haftasında, hisse senedi ve karma fonların baskı altında kaldığına dikkat çekerek, Fonlar arasında en yüksek getiriyi yüzde 1,99 ile kıymetli maden fonları sağladığını açıkladı.

Hisse senedi fonların ise yüzde 1,18’lik kayıpla olumsuz performans gösterdiğine işaret eden Aktaş, karma ve değişken fonlar yüzde 0,04 gibi çok sınırlı bir artış yaşandığını, para piyasası fonları yüzde 0,94 getiri ile dengeli bir getiri sunduğunu belirtti.

Aktaş yazsında; Serbest piyasada Cumhuriyet altını yüzde 5,16’lık aylık getiriyle dikkat çektiğini, Euro/TL yüzde 2,03, dolar/TL ise yüzde 1,18’lik değer artışı yaşadığını belirterek, BIST 100 Endeksi ise yüzde 2,37’lik bir düşüşle olumsuz performans sergilediğini açıkladı.

16 Eylül 2024 haftasında ise ekonomi gündemi birçok önemli veriyle dolu olacak;

Pazartesi: Türkiye’nin hizmet üretim ile tarım ürünleri üretici fiyat endeksleri açıklanacak.

Salı: konut satış istatistikleri ve konut fiyat endeksi verileri. Yine aynı gün Avrupa’dan ZEW Ekonomik Hissiyat raporu, ABD’den perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri

Çarşamba: İngiltere ve Euro Bölgesi’nden tüketici fiyat endeksleri, ABD’den FED’in faiz kararı bekleniyor olacak.

Perşembe: TCMB’nin uluslararası yatırım pozisyonu ve faiz kararı kritik bir yer tutacak.

Cuma günü ise, Japonya’nın TÜFE verisi ve Türkiye’nin tarımsal girdi fiyat endeksi, yine aynı gün Euro Bölgesi’nden üretici fiyat endeksi ve tüketici güveni ve Türkiye’den ise merkezi hükümet borç stoku verileri gündeme gelecek.

Bugün (15 Eylül) Altın Ne Kadar?

ONS altın alışı 2.574, satış 2.731 TL

Gram altın alışı 2.817,13, satış 2.817,50 TL

Çeyrek altın alış 4.612, satış fiyatı 4.677 TL

Yarım altın alış, 9.195, satış fiyatı 9.348 TL

Tam altın alış 18.390, satış fiyatı 18.631 TL

Yorumlar
Kalan Karakter 800