Ulaştırma Bakanı, “Hat Oranı Yüzde 60 Olacak” Dedi!

Abdulkadir Uraloğlu, Demiryollarında Elektrikli Hat oranı yüzde 60 olacağını ve bu uzunluğunun 7 bin 142 kilometreye ulaştığını bildirdi.

Güncelleme:

Uraloğlu, son 21 yılda mevcut demiryolu hatlarının elektrikli hale getirilmesi çalışmalarında geçen süreyle ilgili açıklama yaparak, 2002 yılından bu zamana kadar geçen sürede demiryollarının elektrikli hatları ile ilgili değerlendirmede bulunarak kamuoyuna duyurdu! Detaylar işte sizlerle...

Demiryollarında Elektrikli Hat Uzunluğu 7 bin 142 kilometreye ulaştı!

2002 yılında, 2 bin 122 kilometre olan elektrikli hat uzunluğunu %237 oranında arttırdıklarını dile getiren Uraloğlu mevcut konvansiyonel hatların 993 kilometrelik kesiminde elektrifikasyon yapım çalışmalarının devam ettiğini ve bu doğrultuda da elektrifikasyon sistemlerini yaygınlaştırarak elektrik enerjisi yönünden dışa bağımlılığı azaltacaklarını açıkladı. Bu durumda da “daha az dışa bağımlılığı olan kendi enerji kaynaklarımızdan azami derecede istifade ederek, ithal edilen petrole ödenen dövizden tasarruf sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Mevcut hatların elektrikli hale getirilmesi çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Bakan Uraloğlu, bu sürecin Türkiye için ekonomik ve stratejik olarak büyük önem arz ettiğini dile getirerek, Türkiye genelinde artan yolcu ve yük taşımacılığı arzının karşılanması adına işletmeciliğin daha ekonomik ve çağın koşullarına uygun hale getirilebilmesi ve projelerin duraksamadan yapım aşamasının devam ettiğini aktardı.

Ayrıca, elektrikli lokomotiflerin işletme ve bakım kolaylığı sağladığına dikkat çeken Uraloğlu, elektrikli lokomotiflerin bakım maliyetinin, dizel lokomotifler göre daha uygun olması ve doğal yaşama ve çevreye olan faydasıyla ön planda olduğunu dile getirdi.

993 Kilometrelik Kesiminde Yapım Çalışmalar Devam Ediyor!

Son 21 yılda mevcut hatların elektrikli hale getirilmesi doğrultusunda, yapılan çalışmalar kapsamında 2002 yılında 2 bin 122 kilometre olan elektrikli hat uzunluğunun  %237 oranında bir artışla 2024 yılı Mayıs ayı itibariyle toplam 7 bin 142 kilometreye ulaştığını dile getiren Bakan Uraloğlu, bu çalışmalar doğrultusunda mevcut konvansiyonel hatların 993 kilometrelik kesiminde yapım çalışmalarımız devam ettiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu; Malatya–Elazığ, Karaman–Ulukışla, Alayunt–Afyon–Konya, Köseköy–Gebze, Tobalı–Ödemiş hatlarında çalışmaların tamamladığını ve 2 bin 926 kilometrelik kesim için proje ve ihale hazırlık çalışmaları devam ettiğine dikkat çekerek, mevcut ve yapımı devam eden projeleri doğrultusunda orta vadede elektrikli hat oranlarının yükseleceğini açıkladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800