Türkiye'nin kredi notu ne oldu? Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'ye notunu değiştirdiğini açıkladı. Değişen görünüme dikkat çeken Şimşek, makro-finansal istikrarın güçlenmesini vurguladı.

Güncelleme:

   Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi X hesabından Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye kararını paylaştıı. Kredi notunun bir kademe yükseltildiğini duyuran Şimşek, yaşanan gelişmeleri ugulanan programın somut sonuçları olarak tanımladı.

   Görünümün pozitife çevrilmesini önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret olduğunu aktaran Mehmet Şimşek, yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişeceğinin aaltını çizdi. 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikalarının etkisini vurgulayan Şimşek'in değerlendirmesi şu şekilde:

"Uyguladığımız programın somut sonuçları ülke kredi notumuza da yansıdı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu başarıya kayıtsız kalmayarak kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü pozitife çevirdi.

Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor.

12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu.

Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek.

Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir."

   Mehmet Şimşek'in gönderisine gelen yorumlardan bazıları dikkat çekti.

Mehmet Şimşek kimdir?

   1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden dönem ikincisi olarak mezun olan Mehmet Şimşek, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açılan sınavı kazanarak resmî burslu statüde İngiltere'de Exeter Üniversitesinde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. Başbakan Yardımcılığı da yapan Mehmet Şimşek, 2023 Haziran ayında ikinci kez Maliye Bakanı olarak görevini sürdürmektedir.

Etiketler Mehmet Şimşek
Yorumlar
Kalan Karakter 800