Türkiye ve Küba'dan iş birliği... Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024-2026 Yıllarına Yönelik Ekonomik-Ticari İş Birliği Programı ve Yol Haritası üzerine Küba ile anlaşıldığını duyurdu. Ekonomik ilişkilerin gelişmesinin amaçlandığını belirten Bolat, 41 maddelik eylem planından bahsetti.

Güncelleme:

   Ticaret Bakanı Ömer Bolat, X hesabından Küba Başbakan Yardımcısı Ricardo Cabrisas Ruiz ile 2024-2026 Yıllarına Yönelik Ekonomik-Ticari İş Birliği Programı ve Yol Haritası üzerine anlaşmaya vardıklarını paylaştı.

   Türk iş insanlarının Küba pazarına ilgisinin artığının altını çizen Bolat, ticaret hacminin geçen yıl yaklaşık %60 artarak 81 milyon dolara ulaştığını vurguladı. Haziran ayından bu yana görüşmelerin hızlandığını aktaran Ömer Bolat, şu değerlendirmede bulundu:

"Küba Başbakan Yardımcısı Sayın Ricardo Cabrisas Ruiz ile Ticaret Bakanlığımızda bir araya geldik.

İki ülke arasında daha önce belirlenen ve Küba Başbakanı’nın Haziran ayındaki ziyaretinde ivme kazanan "2024-2026 Yıllarına Yönelik Ekonomik-Ticari İşbirliği Programı ve Yol Haritası"nın son detayları üzerinde anlaşmaya vardık.

Ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirme noktasında iki yıl içinde atılacak adımların kapsamlı bir şekilde ortaya konulduğu bu yol haritasının, ilişkilerimizi önemli ölçüde geliştirecek bir adım olduğuna inanıyoruz.

Aynı zamanda, ticaret hacmimizin geçen yıl yaklaşık %60 artarak 81 milyon dolara ulaşmasının ardından, iş insanlarımızın Küba pazarına olan ilgisinin arttığını açıkça görüyoruz. Yol haritasında belirlenen 41 maddelik eylem planı ile ticaret, yatırımlar, yasal altyapı, sanayi, teknik işbirliği, finans, ulaştırma, enerji, tarım, sağlık ve ilaç, kültür, turizm ve eğitim alanlarında ilişkilerimizi daha da ileri taşımayı hedefliyoruz."

Ömer Bolat kimdir?

   Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun olan Ömer Bolat, Yüksek lisans eğitimini Avrupa Entegrasyonu alanında Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde tamamladı. Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsünün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme programından mezun olan Bolat, doktorasını Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsünde tamamladı. 2014 yılında Doçent, 2019 yılında ise Profesörlük unvanını alan Ömer Bolat, Eylül 2015 – Eylül 2020 tarihleri arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde Uluslararası Ekonomi, Yönetim, İşletme ve Girişimcilik alanında Yüksek Lisans dersleri vermiştir. 1 Ekim 2020 tarihi itibarıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Bölümünde Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır. MÜSİAD Yönetim Kurulundaki 15 yıllık görev süresi içinde 7 yıl Genel Sekreter, 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl süresince MÜSİAD Genel Başkan olarak görev yapan Ömer Bolat, ALBAYRAK Holding A.Ş.’de Genel Koordinatör (CEO) olarak Mayıs 2000’den 2 Haziran 2023 tarihine kadar, 23 yıl boyunca görev yaptı. 2021 ve 2022 yıllarında Altın Lider Ödülleri Yarışmasında “Türkiye’nin En Başarılı CEO’ları – Altın Lider Ödülü”nü kazanan Bolat, 4 Haziran 2023 tarihinden beri Ticaret Bakanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Etiketler ömer bolat
Yorumlar
Kalan Karakter 800