Türkiye tarihinin en yüksek tutarlı avro ihracı... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye tarihinin en yüksek tutarlı avro ihracını duyurdu. İşleme 5 kattan fazla talep geldiğini belirten Şimşek, yaşanan gelişmeyi uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan güvenine bağladı.

Güncelleme:

   Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından Türkiye tarihinin en yüksek tutarlı avro ihracının gerçekleştirildiğini paylaştı. Şimşek, üç yıl aradan sonra satılan 2 milyar tutarındaki ilk avro tahvilinin spreadinin 2017’den bu yana en düşük seviyede olduğunun altını çizdi.

   Yerel seçim sürecinde kısa vadeli beklentiler ile oluşturulan söylemlere değinen Mehmet Şimşek, şu sözleri kaydetti:

"Ülke tarihimizdeki en yüksek tutarlı avro ihracımızı dün başarıyla tamamladık.

Üç yıl aradan sonra ihraç ettiğimiz 2 milyar tutarındaki ilk avro tahvilimizin spreadi 2017’den beri en düşük seviyede gerçekleşti.

Beş kattan fazla talep gelen işlemimiz, bu sene yatırım yapılabilir nota sahip ülke ihraçları dışında gerçekleşen ilk avro ihracı oldu.

Bu başarılı ihraç uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güveninin, programımıza duyulan inancın açık bir göstergesidir.

Yerel seçim sürecinde kısa vadeli beklentiler ile oluşturulan spekülatif söylemler ve pozisyonlar programımızın hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyecek."

   Şimşek'n göderisine gelen yorumlardan bazıları:

Mehmet Şimşek kimdir?

   1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden dönem ikincisi olarak mezun olan Mehmet Şimşek, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açılan sınavı kazanarak resmî burslu statüde İngiltere'de Exeter Üniversitesinde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. Başbakan Yardımcılığı da yapan Mehmet Şimşek, 2023 Haziran ayında ikinci kez Maliye Bakanı olarak görevini sürdürmektedir.

Etiketler Mehmet Şimşek
Yorumlar
Kalan Karakter 800