Tüketicilere Nefes Aldıracak 60 Aya Varan Vade ile Yapılandırma Paketi! İşte Ödeme Planı...

Vatandaşlar kredi ve kredi kartı borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünürken, 'yapılandırma' müjdesi geldi. 60 aya varan vadeler ve yüzde 3,11 gibi düşük faiz oranları ile sunulan borç yapılandırma paketi ile ilgili merak edilen detaylar haberimizin devamında…

Güncelleme:

Bankalar, vatandaşlara kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinde yapılandırma imkânı sunarak farklı bir yol izleyerek, düşük faiz oranları ile bu yapılandırma imkanı sunuyor. “Peki, 100 bin TL veya 50 bin TL gibi önemli bir borcu yapılandıran bir vatandaşın aylık taksiti ve toplamda ödeyeceği tutar ne olacak?” sorusunun yanıtları işte sizlerle…

Borç Yapılandırması Kimleri Kapsıyor?

 Borcu olanları yakından ilgilendiren bankaların yapılandırma paketiyle ilgili detaylar bir bir ortaya çıkarken, ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçları için yapılandırma fırsatından yaralanmak isteyen geri ödeme hususundaki sorulara yanıt aramaya başladı. Kamu bankalarının açıkladığı uygulamaya göre, kredi kartı ve ihtiyaç kredi borçlarını ödeyemeyenler toplam borcunu 60 aya kadar vadelendirebildiği dikkatleri çekerken, yapılandırmada son başvuru tarihinin 27 Eylül 2025 olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yayınlanan verilere göre 3 (üç) kamu bankasında yapılandırılan tutarın şimdiden 1,5 milyar TL'yi bulduğu bilgisi verilirken, İhtiyaç kredi ve kredi kartı yapılandırması için faiz oranı yüzde 3,11 olduğu açıklandı.

Borç yapılandırması: Kredi kartı borcunun asgari tutarını ödememiş, Kredi borcunu en az 30 gün geciktirmiş, Hukuki idari takibe düşenleri kapsıyor. Yapılandırılan kredi kartı kullanıma açık olacak. Ancak borcun yarısı ödeninceye kadar limit artırımı olmayacak.

100 bin ve 50 bin TL Borç İçin Toplam Geri Ödeme Ne Kadar?

100 bin ve 50 bin TL borç için toplam geri ödeme ne kadar? sorusuna yanıt veren uzmanlar, bu durumun birçok faktöre bağlı olduğunu belirterek genel olarak şu bilgileri verdiler;

Banka, kredi türü, borcun yaşına göre değişkenlik gösterebilecek ek masraflar, yapılandırma süresi gibi etkenler, aylık taksit tutarını ve toplam ödemeyi doğrudan etkiliyor.

Ancak genel bir çerçeve çizmek gerekirse eğer, 100 bin TL'lik bir borcu 60 ay vadeyle yapılandıran bir vatandaşın aylık taksiti yaklaşık 3.000 TL civarında olabilir. Bu durumda toplam ödeme ise faizlerle birlikte yaklaşık 180.000 TL'yi tekabül edebilir. 50 bin TL için ise aylık taksitler yaklaşık 1.500 TL civarında olan aylık taksitler için, toplam ödeme ise faizlerle birlikte yaklaşık 90.000 TL'yi bulabilir.

Borçluların yapılandırmak isteyen kişiler, yapılandırma yapmadan önce mutlaka tüm detayları hesaplamaları ve kendileri için en uygun seçeneği belirlemeleri oldukça önemli.

Yorumlar
Kalan Karakter 800