TÜİK Verisi Geldi: Tüketici Güven Endeksi Ekim’de Aylık Yüzde 3 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı ekonomik göstergelerin genel tablosu hakkında önemli bilgiler sunan o veriler işte sizlerle…

Güncelleme:

TÜİK tarafından yayınlanan verilere göre; TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği çerçevesinde yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, eylülde 78,2 iken ekim ayında yüzde 3 artarak 80,6'ya çıktığı bilgisine ulaşıldı.

Tüketici Güven Endeksi'nde Son Durum

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan ekim ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri şu şekilde;

Yayınlanan verilere göre Tüketici Güven Endeksi ekim ayında yüzde 3 artarak 80,6'ya çıktığı gözlemlendi. Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi geçen ay 64,8 olarak açıklanırken, ekimde yüzde 0,2 azalışla 64,7'ye gerilediği açıklandı. Gelecek 12 aylık dönemde ise hanenin maddi durum beklentisi endeksi eylülde 77,4 iken bu ay yüzde 6,1 yükselişle 82,1 olarak açıklandı.

Ayrıca eylülde 74,5 olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 1,1 artarak ekim ayında 75,3'e yükselirken, gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise eylülde 96,2’den ekimde yüzde 4,1 artışla 100,1 olarak açıklandı

Tüketici Güven Endeksi Ne Anlama Geliyor?

Tüketici güven endeksi, tüketicilerin ekonomik durum, gelecek beklentileri ve harcama eğilimleri hakkında bilgi veren bir göstergedir. Endeksin yükselmesi, tüketicilerin ekonomik geleceğe dair daha iyimser olduğunu ve harcama yapmaya daha istekli olduğunu gösterir. Düşüş ise tam tersi bir durumu ifade eder.

Tüketici Güven Endeksi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Türkiye İstatistik Kurumu işbirliği ile gerçekleştirilen bir anketi göre belirlenir. Bu anket de Tüketici Eğilim Anketi olarak adlandırılır. Tüketici Eğilim Anketi'ne göre belirlenen Tüketici Güven Endeksi, her ay belirlenir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800