TOKİ 7 İl İçin Müjdeyi Verdi! TOKİ Konut Başvuruları Başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından taksitle 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak konutlar için başvurular başladı! Ayda 6900 TL’den başlayan taksitli konut satışları ile ilgili bilgiler işte sizlerle...

Güncelleme:

Milyonlarca vatandaşı ev sahibi olma yolunda büyük avantajlar sunan TOKİ yepyeni konut projesini resmi web sitesi üzerinden duyurdu! TOKİ 2 bin TL gibi düşük tutarla başvuruların alınacağı il listesini yayınladı!

Konut Satışları Hangi İllerde Yapılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden yayınlanan duyuruya göre, (TOKİ) taksitle 2+1 ve 3+1 konutlar için 7 ilde toplamda 1029 konut satışı yapacağı, Konutlara ek olarak 10 işyeri satışı sunulacağı bilgisi yer alıyor. Konut satışı başvurusu başlayan iller ve söz konusu illerin son başvuru tarihleri şu şekilde:

  • Erzincan: 5 Temmuz 2024
  • Kırıkkale: 5 Temmuz 2024
  • Konya: 28 Haziran 2024
  • Manisa: 28 Haziran 2024
  • Ordu: 5 Temmuz 2024
  • Sivas: 5 Temmuz 2024
  • Yozgat: 12 Temmuz 2024

Konut Satışı Başvuru Şartları Neler?

Yukarıda belirtilen iller dahlinde TOKİ konutlarına başvuru yapacak kişilerden talep edilecek şartları şunlar;

Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olması aranan şartlar arasındadır.

Konut satın almak isteyen kişilerin yani başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması ve aynı zamanda da, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önceden Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması gerekmektedir.

Her bir ailede, (eşi ve velayeti altındaki çocuklar) oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilir. Birden fazla başvuru yapanların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Tüm bunlara ek olarak, söz konusu ilde yani projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak şartıyla ikamet ediyor olması, il nüfusuna kayıtlı olması gibi şartlar talep edilecektir.

TOKİ konut ve işyeri için daha kapsamlı bilgileri ve başvuru şartlarını TOKİ’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800