Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tekstildeki ihracat verilerini açıkladı! 1 yılda 3 kat fark...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tekstil sektöründeki ihracat verilerini duyurdu. Rakamlara dikkat çeken Bolat, yatırım-üretim-ihracat zincirinin yüksek teknoloji dönüşümüyle daha da güçlendirilmesini hedeflediklerini vurguladı.

Güncelleme:

   Ticaret Bakanı Ömer Bolat, X hesabından tekstil sektöründeki ihracat verilerini paylaştı. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği Texhibition Kumaş İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı'nın açılışına katılan Bolat, tekstilin ihracata dayalı büyüme modelinde lider sektörlerden biri olduğunun altını çizdi.

   Tekstil sektörünün ihracatını 2023 yılında 32 milyar 885 milyon $ olduğunu aktaran Ömer Bolat, şu değerlendirmede bulundu:

"Tekstil ve modanın kalbinin attığı İstanbul’da, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Texhibition Kumaş İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı'nın açılışına katıldık.

İhracata dayalı büyüme modelinde lider sektörlerden biri olan tekstil sektörünün ihracatı, 2002 yılında toplamda 12,4 milyar dolar iken, bu rakam yaklaşık 3 kat artarak 2023 yılında 32 milyar 885 milyon dolar seviyesine yükselmiştir. Bu minvalde en büyük hedeflerimizden biri ülkemizdeki yatırım-üretim-ihracat zincirinin yüksek teknoloji dönüşümüyle daha da güçlendirilmesini sağlamaktır.

Uluslararası seviyede gerçekleştirilen bu tür organizasyonların, dünya pazarındaki yerimizin güçlenmesine, Türk markalarının değerinin artmasına ve ülkemizin bir tasarım merkezi olmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca tekstil sektörümüzün derin kökleri ve güçlü altyapısıyla, küresel çapta rekabet edebilirliğimizi daha da ileriye taşıyacak böyle etkili fuarları Ticaret Bakanlığı olarak her zaman destekleyeceğiz."

Ömer Bolat kimdir?

   Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun olan Ömer Bolat, Yüksek lisans eğitimini Avrupa Entegrasyonu alanında Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde tamamladı. Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsünün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme programından mezun olan Bolat, doktorasını Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsünde tamamladı. 2014 yılında Doçent, 2019 yılında ise Profesörlük unvanını alan Ömer Bolat, Eylül 2015 – Eylül 2020 tarihleri arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde Uluslararası Ekonomi, Yönetim, İşletme ve Girişimcilik alanında Yüksek Lisans dersleri vermiştir. 1 Ekim 2020 tarihi itibarıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Bölümünde Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır. MÜSİAD Yönetim Kurulundaki 15 yıllık görev süresi içinde 7 yıl Genel Sekreter, 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl süresince MÜSİAD Genel Başkan olarak görev yapan Ömer Bolat, ALBAYRAK Holding A.Ş.’de Genel Koordinatör (CEO) olarak Mayıs 2000’den 2 Haziran 2023 tarihine kadar, 23 yıl boyunca görev yaptı. 2021 ve 2022 yıllarında Altın Lider Ödülleri Yarışmasında “Türkiye’nin En Başarılı CEO’ları – Altın Lider Ödülü”nü kazanan Bolat, 4 Haziran 2023 tarihinden beri Ticaret Bakanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Etiketler ömer bolat
Yorumlar
Kalan Karakter 800