TCMB Konut Fiyat Endeksi Verilerini Açıkladı! Yüzde 15 geriledi!

TCMB, mayıs ayı konut fiyat endeksi verilerini açıkladı. Yayınlanan verirlere göre, konut fiyatları mayıs ayında reel olarak yüzde 15 gerilediği bilgisi yer alıyor. Konu ile ilgili ayrıntılar işte sizlerle...

Güncelleme:

Üç büyükşehirde konut fiyatlar yükselirken, artış enflasyonun gerisinde kaldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mayıs ayı konut fiyat endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde 100 metrekare evin ortalama fiyatı ise 3,3 milyon lirayı aştığı gözlemlendi.

Konut fiyatlarındaki, artış enflasyonun gerisinde kaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mayıs ayı konut fiyat endeksi verileri yayınlanarak kamuoyuna duyuruldu. Bu durumda elde edilen verilere göre konut fiyatları, mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayı baz alındığında nominal olarak yüzde 45 artarken, reel olarak yüzde 14,9 oranında azaldı.

Konut Fiyat Endeksi (KFE), mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 oranında artarak, 1273,5 seviyesinde gerçekleşti.

Konut fiyatları mayıs ayında İzmir’de yüzde 2,6 oranında, Ankara’da yüzde 2,4, İstanbul’da yüzde 1,1, artış gösterdi.

Türkiye genelinde ortalama metrekare birim fiyatı 33 bin 459 lira olurken, bu tutarlar İstanbul’da  47 bin 299 lira olarak gerçekleşti.

Türkiye genelinde 100 metrekare evin ortalama fiyatı ise 3,3 milyon lirayı olarak kayıtlara geçti. İstanbul’da 100 metrekare evin ortalama fiyatı ise 5 milyon liraya yaklaştı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800