Taksi Kullananların Dikkatine! Bu Ödeme Yasal Değil! Paranızı Geri Alabilirsiniz...

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, taksilerde kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde “hizmet bedeli” adı altında talep edilen komisyon ücretlerin yasal olmadığına dikkat çekerken, Taksiciler Odası Başkanı Aksu ise bu konu ile ilgili açıklama yaptı. Ayrıntılar işte sizlerle...

Güncelleme:

Komisyon Ücretlerin Yasal Değil!

Taksilerde bulunan pos cihazlarında 5,95 TL ila 8,95 TL arasında değişen tutarlarda “hizmet bedeli” adı altında talep edilen ödemeler vatandaşlar tarafından büyük tepkiye neden olurken, Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Bu bedeller hukuka aykırı” diyerek vatandaşları uyardı!

Akşam gazetesine konuşan Ağaoğlu, fark ödeyen vatandaşlarımız iade için başvurarak ödedikleri komisyonları yasal faizi ile geri alabilirler.” Diyerek konu ile ilgili şu bilgileri aktardı;

5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun 17. Maddesinde “Kartlı ödemelerde herhangi bir hizmet bedeli yansıtılamaz” ifadesine dikkat çeken Ağaoğlu, “istisnalar sıralanmakta. Bu tür hizmet bedeli borsada işlem gören hisse senetleri, kıymetli madenler ve yabancı para gibi bedellerde kesilebilir. Bunun dışında talep edilen söz konusu komisyon bedelleri ise hukuka aykırı. Söz konusu farkı ödeyen vatandaşlarımız iade için ‘Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvurarak ödedikleri komisyonları yasal faizi ile geri alabilirler” dedi.

İade başvuruları için internetten kanalarını kullanarak, başvuru yapılabilir.

Aksu, Komisyonun Taksici Esnafı İle Bir Alakası Yok” dedi

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, taksilerde kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde “hizmet bedeli” adı altında talep edilen komisyon ücretlerin yasal olmadığına dikkat çekerek yapmış olduğu açıklamasına, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’dan açıklama geldi. Taksiciler Odası Başkanı Aksu, komisyonun taksici esnafı ile bir alakasının olmadığına dikkat çekerek. Konu ile ilgili şu açıklamaları yaparak, kamuoyuna duyurdu.

Aksu, “Bizim bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Taksilerde yer alan post cihazlarının bağlı bulunduğu bankalar ve müşterilerin kullandığı ‘taksi çağırma’ aplikasyonlarının bağlı olduğu şirketler komisyon alıyor” diyen Aksu, Yurttaşın bu komisyonu ödememek için nakit ödeme yapması gerekmekte.” Dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800