Şişe-Kutu İçin Depozito Ödeme Sistemi Geri Dönüyor!

Sıfır Atık Projesi dahilinde hayata geçirilen, Depozito Yönetim Sisteminin kapsamında, 0.1 litre ile 3 litre hacme sahip ambalajlar için geri dönüşüm başlıyor. Şişe, kutu başına ödeme yapılacak.

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ilk etapta 5 bin noktada iade sistemi kurmayı planladıklarını dile getirerek, “Depozito Yönetim Sistemi”nin 1 Ocak 2025’te başlaması adına çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Detaylar işte sizlerle...

Şişe-Kutu Başına 25 Kuruş Ödenecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruya göre, ilk etapta 5 bin noktada iade sistemi kurmayı planladıkları ve söz konusu makineler için kurulum noktalarının tespiti için çalışmaların devam ettiği bilgisi yer alıyor.

Çalışmaların sonlanması durumunda, Belediyeler, Millet Bahçeleri ve üniversitelerden başta olmak üzere, zincir marketler, alışveriş merkezleri, oteller, restoran gibi halka açık ve insan trafiğinin yoğun olduğu alanlar uygulamaya dahil edileceği bilgisi verildi.

Depozito Yönetim Sisteminin çalışmalarında sona gelinmesi durumda, 2025’te devreye alınması planlanan depozito iade sistemi doğrultusunda, 0.1 litre ile 3 litre hacme sahip ambalajlar, geri dönüşeceği ve bu dönüşüm dahilinde, Şişe-kutu başına 25 kuruş ödeneceği bilgisi verildi.

İade Ödemeleri Nasıl Yapılacak!

Makinalar aracılığıyla alınan şişe ve kutu gibi ambalajların depozito bedeli, bakanlığa bağlı Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın altyapısı aracılığıyla açılacak olan “e-cüzdan” hesabında toplanarak. Biriken paraların alışverişte kullanılabilme fırsatı sunulacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800