Şirket 70 bin TL Maaşla Çalışacak Vasıflı Vasıfsız İşçi Alımı Yapılacağını Duyurdu!

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında inşaat sektöründe istihdam sağlayacak personel bulmak bir hayli zorlaşırken, Şirket 70 bin TL maaşla çalışacak vasıflı vasıfsız işçi alımı yapılacağını duyurdu. İşte o meslekler...

Güncelleme:

Ülke genelinde inşaat sektöründe istihdam sağlayacak personel arayışı hız kesmeden devam ederken, bu süreçte kalifiyeli işçi bulmak zorlaşıyor. Özellikle bazı meslek gruplarında yaşanan personel eksikliği nedeniyle, o meslek gruplarının maaşları 70 bin TL’ye ile çıktı.

“Başka Ülkelerden İşçi Alımı Yapılıyor”

Ülke genelinde yaşanan personel eksikliği ile ilgili açıklama yapan, Müteahhit Savaş Yükselyalçın işçi sorununun yapı maliyetlerine de etki ettiğini dile getirerek, ara eleman bulamadıklarına dikkat çekti.

Ara elemana çok ciddi ihtiyaç olduğunu, inşaatlar arası transferlerin tıkandığına dikkat çeken Yükselyalçın, usta çırak ilişkisinin kalmadığını ve ara eleman sorununun kapatılamadığını aktararak, Boyacı, kalıpçı, sucu ve sıvacı gibi teknik ara eleman sorunu olduğu belirtti.

Müteahhitler, Bu süreçte yaşanan eksiliğin giderilmesi  için Filipinler, Hindistan ve Afrika’dan işçi getirilmesi gerektiği yönünde değerlendirmede bulundu.

Bu Meslek Grupları İçin İlan Yayınlandı

CEGA şirketi, tarafından yayınlanan duyuruya göre, bünyesine boyacı, kalıpçı, sucu ve sıvacı ustası ve vinç operatörü, inşaat ustaları alımı yapılacağı ve söz konusu meslek grupları için en az 70 bin lira maaş verileceği yönünde bilgiye ulaşıldı. Söz konusu ilan için başvurular şirketin internet sitesinden yapılabileceği söyleniyor.

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800