Sıfır emisyonlu ulaşım: Uçan taksiler için tarih verildi

Boeing, Vertical Aerospace ve diğer birçok şirket, uçan taksi teknolojileri üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri, özellikle Dubai'de uçan taksiler için bir ağ oluşturma planlarını duyurdu. Peki uçan taksiler ne zaman geliyor?

Güncelleme:

Uçan taksiler için iniş altyapısı oluşturan Skyports'un CEO'su, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Şehrimizin, dünyada gelişmiş uçan taksi ağına sahip ilk yer olmasını hedefliyoruz. Bu amaçla çalışmalarımızı hızlandırarak en kısa sürede daha fazla iniş altyapısı oluşturacağız." dedi.

Sıfır emisyonlu ulaşım sağlanacak

Dubai, 2026 yılına kadar tamamen operasyonel bir uçan taksi ağına sahip olarak bu alanda lider olmayı planlıyor. Skyports, vertiportları (uçan taksiler için iniş rampaları) inşa etme planlarını ilk olarak şubat ayında duyurmuştu.

Sıfır emisyonlu ulaşım: Uçan taksiler için tarih verildi resim: 0

Şirket, Dubai Uluslararası Havaalanı, Palm Jumeirah, Dubai Şehir Merkezi ve Dubai Yat Limanı yakınlarında dört iniş alanı planlıyor. Konumlarla ilgili açıklamalarda bulunan şirket, "Bu ilk lokasyonlar, Dubai'nin en popüler ve yoğun bölgelerini birbirine bağlayacak ve yüksek hızda, sıfır emisyonlu ulaşımı sağlayacak." ifadelerine yer verdi.

Etiketler uçan taksi
Yorumlar
Kalan Karakter 800