SGK Uzmanı Asgari Ücretlinin Ocak Ayında Ne Kadar Zam Alacağını Açıkladı! İşte Yeni Rakamlar

Uzmanlar, Orta Vadeli Program (OVP) toplantısı sonrasında Asgari ücret zammıyla ilgili tek tek açıklama yaparak, düşüncelerini paylaştı. Birçok uzmandan maaş tahminleri gelirken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlinin ocak ayında ne kadar zam alacağını açıkladı.

Güncelleme:

Orta Vadeli Program (OVP) toplantısında yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 33'ten yüzde 41,5'e çıkartılmasının ardından, memur, emekli ve asgari ücret zamları yeniden gündem konusu oldu.  Ekonomistler yayınlanan veriler ışığında tahminlerini paylaşmaya devam ederken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan gelen açıklamalar dikkatleri çekti. Asgari ücret zammıyla ilgili ayrıntılar işte sizlerle…

“Asgari Ücret 20 Bin liraya Çıkabilir”

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Enflasyonda yaşanan bu revize sonrası, söz konusu veriler ışığında, 2025 ocak ayı asgari ücret ve emekli maaşı zammı tahminini sosyal medya hesabından yayınlayarak dikkatleri çekti.

Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden, 2025 yılında asgari ücretin 20 bin liraya çıkabileceğini dair tahmini paylaşarak, şu bilgileri verdi;

SGK Uzmanı Özgür Erdursun "Orta Vadeli Programa göre 2024 Enflasyon beklentisi %41,5 çıkarsa eğer, SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine %13,5, Memur ve Memur Emeklilerine %10 Enflasyon farkı çıkma ihtimali bulunuyor. 2025 Enflasyon beklentisine göre Asgari Ücrete artış yapılırsa şayet (OVP 2025 Enflasyon Hedefi %17,5) Asgari Ücret 20 bin TL olur!" diyerek tahminlerini aktardı.

Emekli Maaş Zamları Nasıl Olacak?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için 2025 yılı zammının yüzde 13,5, memur ve memur emeklileri için ise yüzde 10 olacağını belirterek, bu oranlar, OVP’nin yıl sonu enflasyon hedeflerine göre şekilleneceğini açıkladı.

Orta Vadeli Program (OVP) sonrası canlı yayında konuşan, Ekonomist yazar Şeref Oğuz’da asgari ücrete gelecek zamla ilgili açıklama yaparak, asgari ücretlerinin 2025 yılı ocak ayında 20 bin TL olabileceğini yönünde tahminde bulundu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800