SGK: "Çift Ödeme İadesi” Konulu Sahte E-Postalarla İlişkin Basın Duyurusunda Bulundu!

İnsanları kandırmaya çalışan dolandırıcılar bu defa mail üzerinden vatandaşları kandırmaya çalışmaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu ise bu konu hakkında basın duyurusu yaparak vatandaşları bu konu hakkında uyardı!

Güncelleme:

Sosyal Güvenlik Kurumu, "Çift Ödeme İadesi” konulu sahte e-postalar için basın duyurusunda bulunarak, SGK’nın mail üzerinden kişilerden IBAN ve kişisel bilgi talep edilmediklerine dikkat çekerek, sahte mesajlara karşı uyardı.

SGK Sahte e-postalar İçin Uyardı!

SGK'nın yaptığı basın duyurusunda, vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu Müşteri Hizmetleri adıyla gönderilen bu türden sahte SMS ve e-postalara itibar etmemeleri gerektiğini belirterek, şu bilgileri aktardı;

Bu tür sahte e-postalar dolandırıcılık amacı taşır ve kişisel bilgilerinizi ele geçirmek üzere tasarlanmış olduğunu basın açıklamasıyla duyuran SGK, “Kurumumuzun “Çift Ödeme İadesi” konulu herhangi bir işlemi bulunmamaktadır. SGK tarafından gönderilen SMS ya da e-postalar sadece bilgilendirme amacı taşımakta olup, kurumumuz e-posta yoluyla kişilerden IBAN ve kişisel bilgi talep edilmemektedir.” diyerek bu tür mesajları ve şüphe duyulan mesajları, Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO 170 ve CİMER üzerinden irtibata geçilebileceğini ya da şüphe duyulan maillerle ile ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Merkezlerimizden bilgi alınabileceğini açıkladı.

SGK:

Yorumlar
Kalan Karakter 800