SGK, Belediyelerin 96 milyar Liralık Prim Borcu İçin Harekete Geçti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Belediyelerin SGK’ya toplam prim borcunun 96 milyar lira olduğuna dikkat çekerek, “SGK’ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor” dedi. Basına açıklama yapan Işıkhan’ın konuşma detayları işte sizlerle...

Güncelleme:

SGK’ya olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerektiğini ifade eden Işıkhan, SGK’nın 85 milyon vatandaşın hastane, ilaç ve diğer tedavi harcamalarını karşılayıp, 16 milyon emeklinin aylık ve bayram ikramiyelerini ödediğini hatırlatarak, prim borçlarının tahsili için yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerektiğini belirtti.

SGK Prim Borcu İçin Harekete Geçti!

Belediyelerin SGK’ya toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 31 Mart yerel seçimlerinden önce SGK’ye prim borçları biriken belediyelerin olduğuna dikkati çektiklerini, belediyelerin borçlarını ödemesi için bir çağrı yaptıklarını anımsatarak, tüm uyarıların ardından SGK’nın, kanunun öngördüğü şekilde alacaklarını tahsil etmesi gerektiğini belirtti.

AA habere konuşan Işıkhan, “elbette bu bizim tercih ettiğimiz bir yol değil, fakat ilgili belediyelerin prim borçları artmış durumda ve bu durum her geçen gün de bu borç katbekat arttıyor. Söz konusu borcun ise yüzde 80’i belediye şirketlerine aittir. Bakıldığı zaman bu milli bir kaynaktır. Vatandaşımızın çalışarak, üreterek, alnının teriyle bütçeye kazandırmış olduğu doğal bir gelir kaynağı. Bu kaynak ise yine vatandaşlarımızın yararına kullanılması gereken bir kaynaktır. Belediye çalışanlarının emeğinin karşılığı ve aynı zamanda da gelecek yatırımları olan sigorta primlerinin ödenmeyerek bu paraların başka kalemlere aktarılması asla doğru bir yaklaşım değildir.” Dedi.

Işıkhan, En Fazla Borcu Olan  Beş Belediyeyi Açıkladı.

Işıkhan, bakanlık olarak emeğin korunmasının yanında emek sömürüsüne engel olmak adına çalıştıklarını kamuoyuna açıkladıktan sonra, sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada ise en fazla borçlu beş belediyeyi açıklayarak kamuoyuna duyurdu. Işıkhan, bu belediyeleri ve borç miktarlarını şu şekilde sıraladı;

  1. Ankara Büyükşehir Belediyesi 5.7 milyar lira,
  2. İzmir Büyükşehir Belediyesi 5.3 milyar lira,
  3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3.3 milyar lira,
  4. Adana Büyükşehir Belediyesi 3 milyar lira
  5. Şişli Belediyesi 1.8 milyar lira
Yorumlar
Kalan Karakter 800