Serveti hızla arttı! Şu an dünyanın en zengin 3. insanı
Hintli milyarder Gautam Adani, Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde Louis Vuitton, Christian Dior ve Sephora gibi markaların sahibi Fransız iş insanı Bernard Arnault’u geçerek 3. sıraya yerleşti.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlCNN’nin haberine göre bu sıralamayı alan ilk Asyalı olarak şu an (30 Ağustos 2022) dünyanın en zengin 3. kişisi. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Adani’nin net değeri şu an 137 milyar dolar. Listenin ilk iki sırasında 251 milyar dolarlık servetiyle Elon Musk ve 153 milyar dolarlık servetiyle Amazon’un kurucusu Jeff Bezos var.
Adani de pandemi sırasında serveti artan isimler arasında. Kendi adını taşıyan Adani Group’un kurucusu, limanlar ve havacılıktan güneş enerjisi ve kömüre kadar uzanan çeşitli sektörlerdeki şirketleri kontrol ediyor.
Adani, Bloomberg’e göre, son aylarda yükselişini hızlandıran kömür kullanımındaki artıştan da yararlandı. Adani, Şubat ayında bir diğer Hintli iş insanı Mukesh Ambani’yi geçerek bölgenin en zengin insanı olmuştu.
Kendinize bu 4 soruyu mutlaka sorun!Gün içerisinde her an bir seçim yapıyoruz. Sabah kalktığımızda ne giyeceğimizden tutun da öğlen ne yiyeceğimize, harcamalarımızdan tutun da kaçta uyuyacağımıza kadar onlarca konuda karar veriyoruz.
Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde 30 Ağustos itibarıyla sıralama şöyle:
Elon Musk (Tesla, Spacex): 251 milyar dolar (Teknoloji)
Jeff Bezos (Amazon): 153 milyar dolar (Teknoloji)
Gautam Adani (Adani Group): 137 milyar dolar (Sanayi)
Bernard Arnault (LVMH): 136 milyar dolar (Lüks eşya)
Bill Gates (Microsoft): 117 milyar dolar (Teknoloji)
Warren Buffet (Berkshire Hathaway) 100 milyar dolar (Yatırımcı)
Larry Page (Google): 100 milyar dolar (Teknoloji)
Sergey Brin (Google): 95,8 milyar dolar (Teknoloji)
Steve Ballmer (Microsoft): 93,7 milyar dolar (Teknoloji)
Larry Ellison (Oracle): 93,3 milyar dolar (Teknoloji)
ADANİ HAKKINDA
Serveti hızla ardan Adani, Forbes’un milyarderler endeksinde de 4. sıraya yükselmiş durumda. Forbes, Adani hakkında şu bilgileri paylaşıyor:
Altyapı kralı Gautam Adani, Gujarat’ta Hindistan’ın en büyüğü olan Mundra Limanı’nı kontrol ediyor. Adani Group’un iş kolları arasında altyapı, emtia, enerji üretimi ve iletimi ile gayrimenkul yer alıyor. Adani, Eylül 2020’de Hindistan’ın en yoğun ikinci havalimanı olan Mumbai Uluslararası Havalimanı’nın %74 hissesini satın aldı. Şu anda ülkenin en büyük havalimanı işletmecisi.
Adani, dünyanın en büyük yeşil enerji üreticisi olmak istiyor ve yenilenebilir enerji projelerine 70 milyar dolara kadar yatırım yapacağını söyledi. Mayıs 2022’de İsviçre devi Holcim’in Hindistan’daki çimento işini 10.5 milyar dolara satın alma yarışını kazanarak çimentoya büyük bir giriş yaptı.
Başarılı olmak için sahip olmanız gereken özelliklerBaşarı çok çaba gerektiriyor. Bu çabalarınızı desteklemesi için ise işte bu özelliklere sahip olmalısınız.