Schengen vizesinde yeni dönem: Masada 3 başlık var

Schengen vize süreci yıllar geçse de bir türlü iyileşmiyor; karmaşık ve meşakkatli bir süreç devam ediyor. Türkiye ise vize sorununu çözmek için üç ana başlık altında yeni bir strateji belirleyecek. İşte detaylar...

Güncelleme:

Avrupa ülkelerinden Schengen vizesi almak isteyen bireyler, randevu almak için uzun bir bekleme süreciyle karşılaşıyordu. Türkiye ise vize sorunlarına yeni bir strateji getirmeye hazırlanıyor. Bu çerçevede;

Diplomasi, anahtar bir rol oynayacak. Bu kapsamda, ilk olarak, Avrupa Birliği'nin Schengen vizesi konusundaki raporuna ilişkin yapılanlar hakkında sorular AKPM aracılığıyla sorgulanmaya devam edilecek.

İkinci olarak, AB nezdinde Schengen bilgi sisteminin düzeltilmesine yönelik çalışmalar yakından takip edilecek.

Son olarak, ülke bazlı görüşmeler gerçekleştirilecek. Diplomatik kaynaklar, "Ülkeler arasında uygulama farklılıkları bulunmaktadır. Bazı ülkelerde esnek, bazıları ise katı kurallara sahiptir. Bu nedenle, ülke bazlı görüşmelerin faydalı olabileceği düşünülmektedir" diyor.

AKPM'nin usulüne göre, kabul edilen raporların takibi için her 6 ayda ya da 1 yılda bir gerçekleştirilen toplantılarda ilerleme değerlendirilecek. Hürriyet'in haberine göre, Türk yetkililer, geçen günlerde konuyla ilgili üye ülkelerin aldığı tedbirleri ve yapılan değişiklikler ile ilgili resmi bir toplantı talep etti. Ancak AKPM, bu talebe karşılık 'gayriresmi' bir oturum önerdi. Türk yetkililer ise hâlâ resmi bir oturum yapılma olasılığını gündemlerinde tutuyor. 

Etiketler Schengen
Yorumlar
Kalan Karakter 800