Savunma Sanayi Fonu İçin Kredi Kartı Hizmet Bedeli: İşte 10 Soruda Cevap

Kredi kartı hizmet bedeli gündem oldu. Peki, Savunma Sanayi Fonu için kredi kartlarından kesinti: ne zaman ödenecek, nasıl tahsil edilecek? Merak Edilen tüm sorunların cevapları işte sizlerle…

Güncelleme:

Savunma sanayii yatırımlarına destek olmak amacıyla getirilen yeni düzenlemeyle birlikte, 100 bin TL ve üzeri harcama limitine sahip kredi kartlarından yıllık 750 TL hizmet bedeli alınacağı karar gündem olurken, bu durum akılara birçok soruyu beraberinde getirdi. Kredi kartı kullanıcısını doğrudan ilgilendiren, bu hizmet bedeli ile ilgili soruları ve yanıtlarını cevabını haber misin devamında bulabilirsiniz…

10 Soruda Merak Edilen Her Şey!

Kredi kartı hizmet bedeli uygulaması, savunma sanayii yatırımlarına önemli bir katkı sağlayacak olsa da kredi kartı kullanıcıları için ek bir maliyet anlamına gelen bu konu ile ilgili merak edilen detaylar şu şekilde;

Hizmet Bedeli Ne Zaman Ödenecek?

  • Hizmet bedeli, kredi kartlarından hizmet bedelinin 1 Ocak tarihinden itibaren başlaması istendi. Düzenlemenin yasalaşması ile birlikte, her yıl ocak ayının 5’inde kart sahibinin hesabından otomatik olarak tahsil edilmesi planlanıyor. Ayrıca yıl içinde kredi kartı limiti 100 bin TL'nin üzerine çıkanlar için ise, limit artışının yapıldığı ayın hesabından tahsilatın gerçekleşmesi planlanıyor.

Hizmet Bedeli Ne Kadar?

  • 100 bin TL ve üzeri harcama limitine sahip her bir kredi kartı için yıllık 750 TL hizmet bedeli ödenecek.

Kredi Kartımı İptal Edersem Ne Olur?

  • Kredi kartınızı iptal etmeniz, hizmet bedelinden muaf olmanızı sağlamayacaktır. Zira hizmet bedeli, kartın iptal edildiği tarihe kadar olan dönem için hesaplanacak ve tahsil edilecektir.

Limitimi 100 Bin TL'nin Altına İndirsem Ne Olur?

  • Limitinizi 100 bin TL'nin altına düşürmeniz, o yıl için ödemeniz gereken hizmet bedelini etkilemeyecektir. Fakat, bir sonraki yıl için yeni bir hesaplama yapılacak ve limitiniz 100 bin TL'nin üzerindeyse hizmet bedeli tahsil edilecektir.

Hizmet Bedeli Nerelere Harcanacak?

  • Tahsil edilen hizmet bedeli, tamamıyla Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na aktarılarak, ülkemizin savunma sanayii projelerine katkı sağlayacak.

Hizmet Bedeli Vergiden Muaf mı?

  • Hizmet bedeli, vergiden muaf tutulmaktadır.

Bu Uygulama Ne Kadar Sürecek?

  • Uygulamanın ne kadar süre devam edeceği, gelecekteki düzenlemelerle ilgili yapılacak açıklamalara bağlıdır.

İtiraz Hakkım Var mı?

  • Bu uygulama, yasal bir zorunluluk olacağı için bir itiraz hakkı bulunmamaktadır

Kredi Kartı Vergisini Kaç Kişi Ödeyecek?

  • Türkiye’de yaklaşık 62 milyon kredi kartının bu dilime girdiği ve bu yolla 46 milyar TL’den fazla gelir elde edilmesi bekleniyor.

Birden Fazla Kredi Kartım Varsa Ne Olacak?

  • Her bir kredi kartı için ayrı bir hizmet bedeli ödenecek. Yani, 100 bin TL ve üzeri limiti olan iki kredi kartınız varsa, yılda toplam 1500 TL hizmet bedeli ödemeniz gerekecek.
Yorumlar
Kalan Karakter 800