Rus enerji şirketi Gazprom’dan “Doğalgaz Fiyatları Artabilir” Uyarısı Geldi..

Gazprom, ölçüm istasyonunun bulunduğu Suca şehrinde Ukrayna ordusu ile yaşanan çatışmaların ardından doğalgaz piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uzmanlar ise, gaz fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin devam edeceği yönünde açıklamada bulundu. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Rus enerji şirketi Gazprom’un Temsilcisi Kupriyanov, Rusya’nın Suca bölgesinde Ukrayna ordusu ile yaşanan çatışmaların doğalgaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) fiyatlarında artışa neden olabileceğini belirterek, “Doğalgaz Fiyatları Artabilir” uyarısında bulundu...

Kupriyanov, LNG fiyatlarındaki artışla ilgili değerlendirmede bulundu!

Kupriyanov, Rusya’nın Suca bölgesinde Ukrayna ordusu ile yaşanan çatışmaların doğalgaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) fiyatlarında artışa neden olduğunu belirtirken, uzmanlar, gaz fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin devam edeceği yönünde değerlendirmede bulundu.

Rus enerji şirketi Gazprom’un Temsilcisi Kupriyanov, doğalgaz spot fiyatlarının 9 Ağustos’ta en yüksek seviyeye çıktığına dikkat çekerek, Suca’daki gelişmeler, doğalgaz ve LNG fiyatlarında sert yükselişe yol açtığını belirterek şu bilgileri aktardı;

Kupriyanov Suca’daki gelişmeler, doğalgaz ve LNG fiyatlarında sert yükselişe yol açtığını belirterek, “henüz yaz mevsimindeyiz. Peki, bundan kim çıkar sağlıyor?” yorumunda bulundu.

Norveç’in doğalgaz tesislerinde planlanan bakım çalışmalarının da önemli bir unsur olduğunu dikkat çeken Kupriyanov, “Analistlere göre bu çalışmalarda geçen yıl olduğu gibi gecikmeler yaşanabilir. Ayrıca, analistler, gaz fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin devam edeceğini düşünüyor.” Diyerek durum değerlendirmesinde bulundu.

Gaz fiyatı, bu yılın en yüksek seviyesini gördü!

Suca şehrini de içeren Kursk bölgesinde 7 Ağustos’ta Rusya ile Ukrayna ordusu arasında çatışma başladı. Ukrayna, Mayıs 2022’de, Avrupa’ya giden Rus doğalgazının üçte birinin geçtiği Sohranivka dağıtım noktasında sevkiyatı durdururken, gaz sevkiyatı sadece Suca noktasından devam etti.

Gazprom ise, Suca noktasından günde ortalama 42 milyon metreküp doğalgaz sevkiyatı gerçekleştiğini belirterek, bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle Avrupa’da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF’de eylül vadeli kontratlarda megavatsaat başına gaz fiyatı, 8 Ağustos’ta bu yılın en yüksek seviyesi olan 40 avrodan kapandığını anımsattı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800