Peugeot Türkiye Genel Müdürü: ‘Kredi Limitleri Güncellenmeli’ Diyerek Önemli Mesajlar Verdi!

Yeni 3008’in Antalya’da gerçekleşen lansmanında açıklama yapan, Reyhanoğlu, Ağustos ayında Peugeot satışlarında Türkiye’nin globalde üçüncü ülke olduğunu belirterek,” Kredi limitleri artık gerçekten revize olmalı” diyerek otomotiv piyasasını değerlendirdi.

Güncelleme:

Peugeot’nun C-Segment SUV modeli 3008, üçüncü nesli ile Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni 3008’in Antalya’da gerçekleşen lansmanında önemli mesajlar veren Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, ağustos ayında Peugeot satışlarında Türkiye’nin globalde üçüncü ülke olduğunu belirtti.

3008’in Üçüncü Jenerasyonunu Türkiye’de Satışa Sunuldu!

Fransız otomobil üreticisi Peugeot, C-segment SUV modeli 3008’in üçüncü jenerasyonunu Türkiye’de satışa sunuldu. Otomobilin Türkiye lansmanı ise geçtiğimiz günlerde Antalya’da yapıldı.

3008’in yenilenen özelliklerinden önce, lansman etkinliğinde önemli açıklamalarda bulunan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu şu bilgileri aktardı;

Türkiye otomotiv pazarının 2024 sonunda 1 milyon adet seviyesinde kapanacağı tahminin paylaşan Reyhanoğlu, markanın Pazar payı hedefinin ise yüzde 6 civarında olduğunu söyleyerek, 2023 yılında markanın tarihindeki en yüksek satış adedine ulaştıklarını anımsattı.

Reyhanoğlu, geçen sene 78.632 adetlik satışla 70 binlerin üstüne çıkan bir marka konumuna eriştiklerini dile getirerek, “bu yılki hedefimizi de artık 70 binlere sabitlemiş bir marka olarak devam etmek istiyoruz” dedi.

Ocak-Ağustos döneminde Peugeot Türkiye’nin satış rakamı olarak globalde 6’ncı sırada yer aldığını aktaran Reyhanoğlu, Türkiye’nin 2023 yılında da dünyada en çok Peugeot satışı gerçekleştiren dördüncü ülke olduğunu anımsattı.

“Kredi Limiti Revize Olmalı”

Yeni 3008’in fiyat olarak yer aldığı 1 milyon 200 bin TL ile 2 milyon TL arasında değişen fatura değerine sahip otomobillerde kredi vade süresi 12 ay ile sınırlandırıldığına fiyatların artmasına bağlı olarak artık kredili satın alınamadığına dikkat çeken, Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu “Kredi limiti artık gerçekten revize olmalı, çünkü karşılamayan, karşılanamayan bir müşteri ihtiyacı var. Ancak, bizim bu durum özelinde yeni 3008’in fiyatıyla ilgili bir ek çalışmamız yok. Yani bu kredi koşuluyla ilgili bir ayarlamamız söz konusu değil” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, “Kredi kullanım oranlarının çok düşük olduğunu ve mevcut, bir önceki 3008’de son aylarda özellikle gözlemimiz oldukça düşük seviyedeydi. Çoğunlukla müşterimiz kredi çıkmadığı için nakit ilerliyor” dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800