Palamuttan Sonra, Hamsi Bolluğu Yaşandı! Balık fiyatları ise komple değişti!

Denizde yaşanan bolluk, balık çarşılarında hareketlilik arttı. Bu sezon palamut bolluğu balıkçıları sevindirirken, hamsi de bereketiyle balık tezgahlarını canlandırdı. İşte Palamut, hamsi, istavrit, çipura fiyatları.

Güncelleme:

Türkiye’de av yasağının bitmesiyle birlikte, balıkçılar, 1 Eylül itibarıyla denizlere yelken açtı. Balıkçılar ilk olarak palamut bolluğuyla tezgahlarını açarken, hamsi ben buradayım dedi.

Balık fiyatları ne kadar oldu?

İlk günlerde ağlara en çok takılan balık palamut oldu. Balıkçılar, palamudun bol olduğu dönemde hamsinin ilk kez bu kadar erken kendini göstermeye başladığını söylerken, palamudun adet fiyatı geçen hafta 250 lirayken, 100 liraya indi. Birçok bölgelerde ise 70 lirayı kadar düştü.

Denizlerde yaşanan bolluk sonrasında, Hamsinin kilosu 400 liradan 200 liraya düşerken, bazı bölgelerdeki balık tezgahlarında hamsinin kilosu 150 lirayı kadar indi.

Levrek ve çipuranın adet fiyatı 250 liradan 200 liraya düşerken, istavritin fiyatı 400 liradan 200 liraya kadar düştü.

Bu sezon palamut bolluğu balıkçıları ve tüketicileri bir hayli sevindirirken, hamsi de erkenden tezgahlardaki yerini aldı. Bu sezonun gözdesi ise palamut oldu.

Balıkçılar, bolluğun devam etmesiyle birlikte, eylül ayının ortalarına doğru balık fiyatlarında daha fazla düşüş olmasını bekliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800