OVP'den Yeni Bir Düzenleme; Sosyal Yardım Sistemi Gözden Geçirilecek!

Kredi kartı kullanımı ile tüketimi azaltama sürecinde enflasyonla mücadele adımları atılmaya devam ederken, OVP'de yeni bir düzenlemelerin sinyalleri geldi! SGK veri toplayacak, Kartlara 'gerçek limit' ayarı gelecek, Sosyal yardım sistemi ise değişecek.

Güncelleme:

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek OVP’ında Kredi kartında, yeni düzenleme sinyali verilirken, SGK, kredi kartı limitlerinin gerçek gelire uygun olup olmadığını tespit etmek için veri toplayacak şekilde düzenleme yapılacak. OVP’de hayatı etkileyecek yeni düzenlemelerle ilgili detaylar işte sizlerle…

SGK Veri Toplayacak!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’ı (OVP) kapsamında, sosyal yardım sistemi, fert başına asgari bir geliri garanti edecek şekilde yeniden kurgulanacağı sinyalleri verilirken, OVP’deki düzenlemelerden en dikkat çekeni kredi kartlarına ilişkin oldu.

Orta Vadeli Plan’ında Kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumunu artırmak adına, SGK kapsamında toplanan veri setleri ile birlikte Risk Merkezi veri setlerinin entegrasyonu sağlanması planlanarak, iç talebi dengelemek, enflasyon beklentilerini çıpalamak ve aynı zamanda da cari açığı azaltmak amacıyla da bireysel krediler ve hedefli olmayan ticari kredilerde seçici miktarsal sıkılaştırma politikaları uygulanacak.

OVP’de Hayatı Etkileyecek Bazı Düzenlemeler Dikkatleri Çekti!

OVP’de hayatı etkileyecek bazı düzenlemeler dikkatleri çekerken bu düzenlemeler ve ayrıntıları şu şekilde;

Yeni düzenlemeler arasında, Sosyal yardım sistemi gözden geçirileceği dikkatleri çekerken; sosyal yardım sistemi kapsamı, işgücüne katılıma engel olmayacak, aile odaklı ve fert başına asgari bir geliri garanti edecek şekilde yeniden düzenlenerek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynaklarının daha etkin kullanılması sağlayacak şekilde genişletilecek.

Ayrıca, sağlık hizmetlerine erişimi kısıtlamadan geri ödeme kriterleri tek tek incelenerek, değer bazlı geri ödeme yöntemleri yaygınlaştırılarak, yurtdışından temin edilen ilaçlar gibi hızlı artış gösteren gruplarda harcamaların etkinleştirilme sağlanacak.

Farklı idareler tarafından yürütülen piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerinin toplulaştırılması ve uygulama yeknesaklığının sağlanması amacı güderek, “Piyasa Gözetim ve Denetim Kurumu” kurulacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800