Oto galerilere para cezası!

Oto galerileri arasındaki rekabet soruşturması, anlaşma yoluyla çözümlendi ve sonuçlandı. Bu çerçevede, 2 galeriye toplamda 67 bin lira ceza verildi.

Güncelleme:

Rekabet Kurulu, oto galerilerine dair yürüttüğü incelemenin sonucunda Canatar Auto'ya 20,515 TL ve Özgen Gallery'ye 47,292 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Rekabet Kurumu'nun web sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Adana, Antalya ve Gaziantep'teki oto galerilerinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğini belirlemek amacıyla yapılan inceleme tamamlandı.

Canatar Auto ve Özgen Gallery'nin sunduğu uzlaşma tekliflerine dayanarak, her iki işletmeye de belirtilen idari para cezalarının uygulanmasına karar verildi ve soruşturma bu şirketlerle yapılan uzlaşma ile sonuçlandı.

Ayrıca, ERY Motors'un rekabeti kısıtlayıcı bir anlaşma içinde olduğuna dair herhangi bir ihlal tespit edilmediği için, bu şirkete idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verildi.
 
 
 
 
 
 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800