Otellerde ‘Her Şey Dâhil’ Sistemde Değişiklik Yapılması Kararı Alındı!

Tatil seçimi yaparken sıklıkla kontrol edilen “her şey dâhil” sistem yeni alınan kararla birlikte komple değişecek. Yeni karar ise kademeli olarak hayata geçirilecek. Otelcilik sisteminde yeni dönemin kapılarını aralayan yeni sistem ile ilgili bilgiler işte sizlerle...

Güncelleme:

Her şey dahil konseptli otellerin gıda israfının 50 milyar lirayı aşmış olduğuna dikkat çeken yetkilileri, Turizmde, her şey dahil oteller için gelecek 4 yıl içerisinde kademeli olarak hayata geçirilecek yeni sistemle ilgili bilgileri tek tek açıkladı.

‘Her Şey Dâhil’ Sisteminden Kademeli Veda

Dünyanın en çok turist çeken ülkesi arasında olan Türkiye, 2028’deki 80 milyon nitelikli turist hedefine ulaşmak adına ‘her şey dâhil’ sisteminden kademeli şekilde uzaklaşmaya hazırlandığı bilgisine ulaşıldı.

Her şey dâhil konseptli otellerden turisti çıkarmak adına, sezon başında gece müzeciliğini başlatan Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni dönemde gastronomi, kültür ve sağlık turizmine ağırlık vereceği yönünde bilgilere ulaşılırken, bakanlık tarafından yayınlanan duyuruya göre, yeni dönemde “Her şeyiyle Türkiye” slogan üzerinden hareket edileceği bilgisine ulaşıldı

Gıda İsrafının Önüne Geçilecek

Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) üyesi Mustafa Korkutata, her şey dâhil sisteminin gıda israfına yol açtığını dile getirerek, yeni dönemde turistlerin otelden çıkarılmaya teşvik edilmesi adına merkezî yerlerdeki yöresel restoranlarla otellerin iş birliğine gidebileceğine dikkat çekerek, bu yöntemle, turistler akşamları otelden dışarı çıkarılarak şehir merkezlerinde gezdirildikten sonra anlaşmalı restoranlara yemeğe götürecek bir sistemin kademeli bir şekilde hayata geçirileceğini belirtti.

Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) üyesi Mustafa Korkutata, “Bu sistem sayesinde hem esnafın iş yapması sağlanacak hem de, daha iyi kazanacak olan esnafın komşu Yunanistan ile de fiyat olarak rekabet etmesinin önü açılacak” dedi.

Her şey dâhil sisteminin “tüketim terörüne” dönüştüğüne dikkat çeken Korkutan, bunun Türkiye’nin sıfır atık politikası ile uyuşmadığını dile getirerek, bu sistemin uygulandığı tesis sayısının kademeli olarak azaltılacağını belirtti.

Yorumlar
Kalan Karakter 800