Ortak WİFİ Kullanımına Dikkat! Özellikle Mobil Bankacılık İşlemlerinde! Yoksa Paranız Hiç Olabilir!

Hemen hemen herkes tarafından sıklıkla kullanılan ortak WİFİ hizmetleri bazı sorunlara neden olarak başınızı büyük dertler açabilir ve biranda borçlu olabilirsiniz. “Peki Nasıl?” diyorsanız haberimizin devamında bu konu hakkında bilgileri alınması gereken önlemlere ulaşabilirsiniz…

Güncelleme:

Mobil bankacılık kullanıcı sayısı artış gösterirken, dolandırıcıların hedefi mobil bankacılık oldu. Kullanıcıların yapmış olduğu birkaç hatadan dolayı dolandırıcılar kişilerin hesaplarına sızarak kredi çekiyor ve bankada bulunan paralarını kendi hesabına aktarıyor. İşte konuyla ilgili ayrıntılar….

Dolandırıcıların Yeni Hedefi Mobil Bankacılık Oldu!

Son günlerde dolandırıcıların hedefi mobil bankacılık oldu. Türkiye Gazetesi'nde konuyla ilgili yayınlanan habere göre, dolandırıcıların özellikle bazı uygulamalara yerleştirilen casus yazılımlarla internet üzerinden alışverişi yapanlar hedef altığına dikkat çekilirken, ortak Wi-Fi kullanımı da oldukça tehlikeli olduğu bilgisi yer alıyor. Bu gibi işlemlerle vatandaşların bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar telefonlara sızarak, mobil bankacılık üzerinden kredi bile çekiyor.

Üstelik bu işlemler insanların gece derin uykuda olduğu zamanlar oluyor. Dolandırıcılar banka aramalarını ve mesajlarını spama yönlendirerek, bankanın uyarı yapmasını engelliyor. Telefonlara sesli bildirim gelmediği için hesabı ele geçirilen kişi uyumaya devam ediyor.

Ortak kullanıma açık, şifresiz Wifi hizmetlerinin suçlular tarafından “oltalama” saldırısı olarak kullanılabildiğini belirten, ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, "Hastane, zincir kahve ve restoran gibi yerlerde ortak kullanılan Wifi ağlarında internet bankacılığı işlemi yapmamakta fayda olduğuna dikkat çekerek, bu konu hakkında alınması gereken önlemleri açıkladı.

Ortak WİFİ Kullanımına Dikkat! Özellikle Mobil Bankacılık İşlemlerinde! Yoksa Paranız Hiç Olabilir! resim: 0

Bu Detaylara Dikkat Et!

Wi-Fi sağlayıcısının kötü amaçlı olup olmadığını tahmin edemeyiz diyen Erginkurban, “Her hesabınız için ayrı, benzersiz ve herkes tarafından kolaylıkla tahmin edilemeyecek parola kullanmakta fayda olduğuna dikkat çekerek, bu parolaları da belli aralıklara değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Online alışverişlerde ise sanal kart kullanmanın daha güvenli olduğunu dile getiren Erginkurban; “sanal kart kullanımında, kartınızın bilgileri ele geçirilse dahi kullanımını engelleyecektir. Özelikle kart bilgileriniz gerekmedikçe üçüncü parti uygulamalara kesinlikle kaydedilmeyin. Sürekli işlemlerden dolayı kaydedilmesi gerekiyorsa eğer mutlaka sanal kart olarak limiti sizin tarafınızdan kısıtlanmış bilgilerinizi kaydetmelisiniz. Bu tür basit önlemler birçok mağduriyetin önüne geçecektir. Mesaj ve çağrılarınıza erişimi olan güvensiz uygulamalar üzerinden bankacılık gibi hassas yerlerden gelen SMS’ler okunabileceğini unutmayın bu durum banka çağrıları manipüle edilerek yönlendirilebilir ve kullanıcıların farkında olmadan tüm güvenlik önlemleri bu sayede devre dışı bırakılabilmekte. Uygulama indirirken gereksiz izinleri vermeyin” dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800